Praktika policijoje pranoko lūkesčius

Ukmergės policijos praktikantai Dovydas Sadauskas, Nedas Papšys, Donatas Šinkūnas ir Adas Alekna. Ukmergės policijos praktikantai Dovydas Sadauskas, Nedas Papšys, Donatas Šinkūnas ir Adas Alekna.

Asta KROGERTIENĖ

Vilniaus apskrities VPK Komunikacijos poskyrio specialistė.

Ukmergės r. policijos komisariate praktiką atlieka keturi Lietuvos policijos mokyklos kursantai – Dovydas Sadauskas, Nedas Papšys, Donatas Šinkūnas ir Adas Alekna. Su jaunuoliais kalbėjome apie sprendimus, mokslus ir praktiką.

D.Sadauskas ir D. Šinkūnas yra Jono Basanavičiaus gimnazijos auklėtiniai, A. Alekna – Antano Smetonos gimnazijos. Jaunuoliai pasakoja, kad jau 10-oje klasėje buvo apsisprendę stoti į Lietuvos policijos mokyklą. Tad tikslingai ruošėsi, sportavo.

N.Papšio kelias į policiją buvo ilgesnis – pirmiausia jis atliko privalomąją karo tarnybą. Sugrįžęs dirbo ir svarstė tolimesnius pasirinkimus. Pasakoja, jog besimokydamas Ignalinoje lankė pasieniečių būrelį ir jau tuomet susižavėjo statutine tarnyba.

Visi vaikinai sakė, kad labiausiai juos žavi tai, kad tai nėra įprastas darbas. Sportuoti mėgstantiems jaunuoliams patinka patirti vis naujus iššūkius.

Donatas sako, kad ne visi jo artimieji pritarė šiam žingsniui, bandė įtikinti – tai pavojinga profesija ir per mažai apmokama. „Tačiau aš jau buvau apsisprendęs, o kai užsibrėžiu, to ir siekiu. Ruošiausi stojamiesiems, bėgiojau, dariau prisitraukimus“, – pasakoja jis.

Lietuvos policijos mokykloje kursantai mokslus kremta jau aštuonis mėnesius. Kiekviena diena prasideda mankšta, pamokos vyksta nuo 8 iki 17 val. Studentai daug sportuoja, susipažįsta su administracine ir baudžiamąja teise, dalyvauja pratybose, mokosi taktikos ir daug kitokių dalykų. Jie žavisi savo dėstytojais, kurie teoriją moka perteikti įdomiai ir nenuobodžiai. Sporto instruktoriai mokymus priartina prie realių situacijų ir nuolat akcentuoja, su kokiomis situacijomis teks susidurti darbe.

Visgi geriausias patyrimas yra darbinėje realybėje. Tai – jau antroji kursantų praktika. Pažinčiai su policininko darbu dvi savaitės buvo skirtos rudenį. Jaunuoliai dirba kartu su pareigūnų ekipažais. Pareigūnai praktikantams leidžia pajusti tikrą darbo „skonį“. Jie ne tik reaguoja į įvykius, bet ir bendrauja įvykių vietose su žmonėmis, stabdo automobilius, drausmina triukšmautojus. Pasakoja, kad praktika moko daug gerų dalykų – bendrauja su nukentėjusiaisiais, mokosi reaguoti, pareigūnai paaiškina, kaip priimti sprendimus. Visa tai pildo savo praktikos dienoraščiuose. Vaikinai džiaugiasi savo praktikos mokytojais: nesitikėjo, kad gali būti toks draugiškas kolektyvas – kaip vienas kumštis.

Dovydas, norėdamas geriau pažinti darbą, tapo policijos rėmėju. Dar iki praktikos, savaitgaliais grįžęs į namus, jis laisvalaikį skirdavo pažinimui – kartu su pareigūnais vykdavo patruliuoti.

Kursantai jau nekantrauja baigti Lietuvos policijos mokyklą ir apsirengti tikras policijos pareigūnų uniformas bei patirti tikrą darbą. Vėliau žada gilinti savo specialybės žinias ir siekti savų tikslų.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų