Į pavojų buvo patekę vaikai

Ukmergės PGT nuotr. Mašiną užgesino atvykę Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai. Ukmergės PGT nuotr. Mašiną užgesino atvykę Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai.

Ukmergės priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba praėjusią savaitę sulaukė ne vieno pagalbos šauksmo – skubėta ir į nelaimes, ir į gaisrus. Vieno gaisro metu į pavojų buvo patekę net keturi vaikai.

Rugpjūčio 8 d. mieste, Utenos gatvėje, degė garažas. Atvykus ugniagesiams, iš metalinio garažo, apkalto medinėmis dailylentėmis, rūko dūmai. Paaiškėjo, kad viduje dega čiužinys. Jis buvo išneštas į lauką.

Rugpjūčio 13 d. gautas pranešimas, kad Deltuvos seniūnijoje, Kvietienių kaime, laukuose, kažkas dega. Atvykus ugniagesiams paaiškėjo, kad dega ražienos ir du šieno ritiniai. Išdegė apie 10 arų ražienų.

Rugpjūčio 14 d. Lyduokių seniūnijoje, Nuotekų kaime, žmogus lauže kažką degino. Gyventojai įtarė, kad laidus. Visame kaime buvo pasklidę daug dūmų. Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos ugniagesiai gelbėtojai atvyko nurodytu adresu. Paaiškėjo, kad statinėje deginamos šakos.

Rugpjūčio 15 d. laužas degintas mieste, Ramybės gatvėje. Kaimynai pranešė, kad iki namų – vos 10 metrų, o liepsnojantis laužas, kuriame deginamos įvairios atliekos, neprižiūrimas. Atvykus nustatytas pažeidimas – reikiami atstumai nuo laužo iki pastatų neišlaikyti. Liepsnos užgesintos parankinėmis priemonėmis.

Rugpjūčio 16 d. atlikti gelbėjimo darbai. Anykščių gatvės gyventoja bendruoju pagalbos telefonu pranešė, kad jos sugyventinis neatidaro durų. Mano, kad bute esančiam vyrui nutiko kažkas bloga. Atvykę gelbėtojai, panaudoję ištraukiamas kopėčias, pateko į butą trečiame aukšte, kur buvo praviras  balkono langas, ir įleido policijos pareigūnus. Laimei, vyrui nieko nenutiko – jis rastas miegantis.

Ukmergės priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai skubėjo ir į dar vieną įvykį, kuriame pavojuje buvo atsidūręs visas užsidegusio automobilio ekipažas – vairuotoja ir keturi vaikai.

Nelaimė nutiko rugpjūčio 11-osios rytą. Apie 8 val. kelyje Kaunas–Zarasai–Daugpilis, ties posūkiu į Veprius, užsidegė lengvasis automobilis „Volvo V70“.

Ugnis suniokojo automobilį nepataisomai. Įtariama, kad nelaimė galėjo įvykti dėl gedimo elektros instaliacijoje.

Mašiną vairavusi moteris važiavo kartu su keturiais vaikais. Sakė, jog važiuojant pajuto degėsių kvapą, tuomet pastebėjo dūmus. Iš karto sustojo ir išlaipino keleivius.

Pro šalį važiuojantys žmonės iškvietė gelbėtojus ir patys puolė gesinti automobiliniais gesintuvais, tačiau liepsnas galutinai numalšino tik atskubėję gelbėtojai.

Po nelaimės vairuotojai ir vaikams buvo suteikta pagalba – jie parvežti į namus, o automobilis laikinai paliktas kelkraštyje.

Vėliau vairuotoja savo feisbuko paskyroje pasidalijo padėka sustojusiems kelyje žmonėms už pagalbą, ugniagesiams – už operatyvumą, o policijai – už pagalbą pasiekiant namus.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų