Nusikalstamumas sumažėjo, artimoje aplinkoje – padidėjo

Palyginti pastarųjų savaičių laikotarpį su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, užregistruota 20 proc. mažiau nusikalstamų veikų. Palyginti pastarųjų savaičių laikotarpį su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, užregistruota 20 proc. mažiau nusikalstamų veikų.

„Per karantiną bendras užregistruojamų nusikaltimų skaičius Lietuvoje sumažėjo 20 proc., tačiau tiek pat padaugėjo konfliktų artimoje aplinkoje“, –  teigia policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

„Palyginus pastarųjų beveik trijų savaičių laikotarpį su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, mes užregistravome 20 proc. mažiau visų nusikalstamų veikų“, – per spaudos konferenciją ketvirtadienį sakė R. Požėla.

Anot jo, 50 proc. sumažėjo sunkių ir labai sunkių nusikaltimų ir nusikaltimų, įvykdomų viešose vietose, bet padaugėjo įvykdomų namuose.

„Taip pat džiugu, kad mažėja nusikalstamų veikų, kurios įvykdomos viešose vietose, tai yra vagysčių, kišenvagysčių. Natūralu, žmonės linkę laiką leisti artimoje aplinkoje, todėl dalis nusikalstamų veikų mažėja viešose vietose, tačiau nusikalstamos veikos keliasi į privačią ar artimą erdvę“, – teigė generalinis komisaras.

„Mūsų statistikos duomenimis, per pastarąsias tris savaites mes tokių nusikalstamų veikų užfiksavome 20 proc. daugiau, palyginus su analogišku praėjusių metų laikotarpiu. Didžioji dalis ikiteisminių tyrimų pradedami dėl fizinio skausmo sukėlimo ir nežymaus kūno sužalojimo, mes tai siejame su smurtu artimoje aplinkoje“, – sakė R. Požėla.

Generalinis komisaras taip pat nerimavo dėl į elektroninę erdvę persikeliančių nusikaltimų ir perspėjo gyventojus saugotis sukčių internete ir saugoti savo elektroninius duomenis.

BNS inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+1 # Leffertjoync 2020-04-13 06:01
Hello. And Bye.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # dashulihk 2020-04-16 22:59
Заказать seo поисковую оптимизацию сайта, Заказать услуги по продвижению сайта По всем возникшим вопросам Вы можете обратиться в скайп логин pokras7777Раскрутка сайта под ключ
.Так же собираем базы
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # fczjoync 2020-04-28 09:54
Hello. And Bye.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Daugiau šioje kategorijoje:

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų