Krašto bendruomenės rinkosi į sąskrydį

Renginio atidarymas.Autorės nuotr. Renginio atidarymas.Autorės nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

Liepos 24 dieną prie Kurėnų ežero skambėjo dainos, sukosi šokėjų poros, virė diskusijos, buvo demonstruojamas kūrybiškumas ir aktyvumas. Čia vyko Ukmergės krašto bendruomenių sąskrydis „Vienybėje jėga“.

Į Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos kartu su Ukmergės rajono Vietos veiklos grupe (VVG) organizuotą renginį susirinko 22 bendruomenės ir pavieniai įvairių kitų bendruomenių atstovai. Tokio pobūdžio renginys rajone buvo organizuotas prieš 12 metų – 2008-aisiais.

Bendruomeninių organizacijų veikla Ukmergėje prasidėjo 2002 metais, kuomet įsikūrė pirmosios bendruomenės, o po metų atsirado ir jas vienijanti Ukmergės krašto bendruomenių sąjunga. Dabar rajone iš viso yra apie 40 bendruomenių.

„Idėja visas jas aktyvinti kilo, kadangi jaučiamas bendruomeninių organizacijų „perdegimas“ ir lyderių stoka, kuo toliau, tuo aiškiau jaučiamas ir susiskaldymas tarp kaime veikiančių institucijų“, – į susirinkusiuosius kreipėsi Ukmergės krašto bendruomenių sąjungos pirmininkė Angelė Jokubynienė.

Pasak jos, surinkti bendruomenes į sąskrydį pavyko įgyvendinant projektą, finansuojamą Europos žemės ūkio fondo kaimo plėtrai ir valstybės biudžeto lėšomis pagal Ukmergės rajono VVG VPS priemonę „Parama kaimo gyventojų aktyvumo ir pilietiškumo skatinimui, bendrų iniciatyvų rėmimui“. Paramos suma – 10 623 Eur.

Renginio dalyvius sveikino Seimo nariai Juozas Varžgalys ir Guoda Burokienė, Lietuvos kaimo bendruomenių sąjungos pirmininkė Virginija Šetkienė, rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas, mero pavaduotoja, Ukmergės rajono VVG pirmininkė Agnė Balčiūnienė, rajono savivaldybės tarybos nariai ir kiti svečiai.

Renginį vedė dainininkė Laima Tamulytė-Stončė. Koncertavo Liaušių bendruomenės atstovas Andrius Ivanov, III Antakalnio kaimo bendruomenės moterų vokalinis ansamblis „Retro“ (vad. Marius Mikučionis), moterų duetas iš Taujėnų bendruomenės (vad. Nijolė Janulienė), vokalinis instrumentinis ansamblis „Šilojas“ iš Varinės bendruomenės (vad. Marius Mikučionis), Želvos armonininkų ansamblis (vad. Vaclovas Butkus). Taip pat vyko sportinės ir pramoginės rungtys, vaikai šėliojo su animatoriais ir kt.

Rugpjūčio 21–23 d. ukmergiškiai planuoja dalyvauti 18-ajame respublikiniame Lietuvos kaimo bendruomenių sąskrydyje Klaipėdos rajone, Karklėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų