Aplankė darbščias ir kūrybingas Rečionių moteris

Jasiuliškiečiai Virginijos Savickienės „Jurginkiemyje“. Jasiuliškiečiai Virginijos Savickienės „Jurginkiemyje“.

Jasiuliškių socialinės globos namų bendruomenė palaiko draugiškus ryšius su toje pačioje Vidiškių seniūnijoje esančiomis kaimo bendruomenėmis.

O jų – net keturios: Vidiškių, Šventupės, Jasiuliškių ir Rečionių.

Neseniai jasiuliškiečiai aplankė Rečionis, o šią ekskursiją suorganizavo socialinės globos namų vyresnioji bibliotekininkė ir užimtumo specialistė rečioniškė Vilma Belapetravičienė.

„Pirmiausia aplankėme tautodailininkę Anelę Stancikienę, kuri spėja visur – dainuoja, rašo ir kuria humoreskas, scenarijus vaidinimams, yra puiki „pasakorka“. Dar padeda dukrai medelyne „Puošmedis“, kurį su a. a. vyru Jonu įkūrė 2006 metais“,– įspūdžiai dalijosi V. Belapetravičienė.

Stancikų sodyba papuošta akmenų ir metalo skulptūromis, kurių šiuo metu yra apie 50.

Namo verandoje įsikūrę medžio ir floristikos darbai, o svetainė nuo grindų iki lubų papuošta įvairiais tapybos paveikslais, kurių daugiau kaip 100.

Antra stotelė, kurioje apsilankė jasiuliškiečiai, – „Jurginkiemis“. Jo įkūrėja – šachmatų mokytoja Virginija Savickienė, auginanti šimtus skirtingų jurginų veislių.

Sodyboje pasitikusi jos mama Regina Noreikienė pasakojo, kad darže yra apie tūkstantis kelmų ir 300–400 skirtingų veislių jurginų.

O kur dar kitos gėlės – gvazdikėliai, kermėkai, šlamučiai, net lapiniai burokai priderinti.

Dar viena Virginijos mėgstama veikla – siuvinėjimas. Žiūri į paveikslą ir negali suprasti, ar tai tapyta, ar fotografuota, tik vėliau supranti, kad tai siuvinėta.

„Laisvalaikio leidimas kitoje seniūnijos bendruomenėje suteikė galimybę atsipalaiduoti, atitrūkti nuo kasdienybės rutinos, atrasti gražių meno ir gamtos nematytų kampelių, kurie padeda suvokti savo emocijas ir jausmus, leido mėgautis grynu oru, ramybe, grožėtis gėlių žiedų gausa ir įvairove“, – sako šios ekskursijos sumanytoja.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų