Po rajoną važinės biblioteka „ant ratų“

Naujuoju pirkiniu, kuriuo gyventojams bus vežiojamos knygos, išėjo pasidžiaugti bibliotekininkai.  Kristinos Darulienės nuotr. Naujuoju pirkiniu, kuriuo gyventojams bus vežiojamos knygos, išėjo pasidžiaugti bibliotekininkai. Kristinos Darulienės nuotr.

Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka sulaukė ilgai laukto pirkinio – „Renault Master“ mikroautobuso, pritaikyto mobiliosios bibliotekos veiklai.

Lėšų jam skyrusi rajono savivaldybė skelbia, kad dyzelinu varomas automobilis nupirktas mažos vertės skelbiamos apklausos pirkimo būdu iš konkursą laimėjusios MB „Autokonvert“. Už jį sumokėta 42 tūkst. 192 Eur.

Patvirtintame Ukmergės rajono savivaldybės 2021–2027 m. strateginiame plėtros plane yra numatytas mobilių kultūrinių paslaugų ir programų kūrimas. Į šią programą buvo įtrauktas ir mobiliosios bibliotekos įsigijimas.

Pernai rugpjūtį, tikslinant rajono biudžetą, savivaldybės tarybos sprendimu 50 tūkst. Eur skirta mikroautobuso, pritaikyto mobiliosios bibliotekos veiklai, įsigijimui.

„Kartu su rajono seniūnijų seniūnais, kaimų bendruomenių atstovais baigiamas derinti mobiliosios bibliotekos maršrutų žemėlapis, tikslinami mikroautobuso sustojimo vieta ir laikas. Yra sudarytas preliminarus penkių dienų mikroautobuso maršruto grafikas. Numatytas pirmasis išvažiavimas – į Želvos seniūnijos Laumėnų kaimą, kuriame 2021 metais dėl itin prastos pastato būklės buvo uždaryta biblioteka“, – pasakojo Vlado Šlaito viešosios bibliotekos direktorė Rasa Griškevičienė.

Pasak jos, mobiliojoje bibliotekoje tilps apie 500 knygų, kurios bus nuolat keičiamos, taip pat periodinės spaudos leidiniai, lankytojams skirtas kompiuteris su interneto prieiga ir spausdintuvas, o dar vienas kompiuteris – bibliotekininkui.

Tikimasi, kad skaitytojų bei lankytojų bibliobusas nestokos. O jų skaičius paaiškės tik pradėjus teikti mobiliosios bibliotekos paslaugas. Nutolusių kaimų gyventojams jos bus teikiamos pagal poreikį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų