Tinkamiausio kondicionieriaus pasirinkimas. Patarimai

Geras oro kondicionierius padės Jums išvengti kaitros vasaromis, kuri ne tik mažina darbingumą, tačiau taip pat ir blogina sveikatą. Ne veltui vis daugiau lietuvių renkasi vėdinimo sistemas namams, butams, sodams. Kainos yra vis mažesnės, o galimybės – platesnės, tad kiekvienas gali rasti jam labiausiai tinkamą variantą.

Oro kondicionieriai butui, kaip ir namui, pasirenkami įvertinus kelis esminius kriterijus. Žinoma, vertinimui visada siūlome tartis su pardavėjais, kurie gali padėti rasti tai, ko Jums reikia.

Pirmiausia reikia pasirinkti tinkamiausią vietą, kur įranga bus laikoma. Galimi sieniniai, grindiniai, mobilūs, kurie keičia savo vietą. Visgi, dažniausiai pasirenkami sieniniai su dviem arba trimis blokais, kurie montuojami namo išorėje bei viduje.

Sieniniai montuojami iki lubų paliekant iki 20 cm tarpą, grindiniai – visai greta grindų, palubiniai – netoli lubų paliekant mažą tarpą ir t.t. Geriausia ne tik pasirinkimo, tačiau ir montavimo darbus palikti specialistams. Juk tai įranga, kuri perkama visam gyvenimui, tad reikia skirti kuo daugiau dėmesio smulkmenoms ir tinkamam pasirinkimui.

Nepriklausomai nuo montavimo pozicijos valdymas dažniausiai atliekamas nuotoliniu valdymo pulteliu, tad labai paprasta ir patogu perjungti programas, kad namuose būtų tokia vėsa, kokios norisi.

Žinoma, taip pat reikia rinktis sistemas pagal tai, koks freonas yra joje laikomas. Tiesa, būtinas toks, kuris yra sertifikuotas ES šalyse. Tokiu atveju naudosite ne tik tai, kas pagerina Jūsų gyvenimo kokybę, tačiau ir tai, kas yra draugiška gamtai ir pačiam žmogui. Tam tinkamas freonas yra R410A.

Oro kondicionieriai butui, namui, sodui taip pat pasirenkami įvertinus ir kainos niuansus. Žinoma, vertinti kainos be kitų kriterijų yra beveik neįmanoma, kadangi tik visumoje pavyksta rasti optimalų variantą. Visgi, šiuo metu patogu internete palyginti skirtingas sistemų kainas ir pasirinkti Jums labiausiai tinkamą variantą. Ne tik kainos, tačiau ir charakteristikų prasme.

Žinoma, bene svarbiausias kriterijus yra galingumas. Tik įvertinus patalpas, kurios bus vėdinamos – galima rasti ir tinkamiausio galingumo įrangą. Natūralu, kuo didesnė patalpa – tuo galingesnė sistema yra reikalinga. Dažniausiai dėl šių niuansų reikia tartis su pardavėjais, kurie teikia nemokamas konsultacijas ir padeda rasti tai, ko reikia.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų