Ukmergės gydytojui – garbingas apdovanojimas

Šalies prezidentas D. Miezenui įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių.  Roberto Dačkaus nuotr. Šalies prezidentas D. Miezenui įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių. Roberto Dačkaus nuotr.

Daiva ZIMBLIENĖ

Ukmergės rajono savivaldybės atstovė spaudai

Lietuvos Respublikos prezidentas Gitanas Nausėda Liepos 6-osios – Valstybės (Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo ir Tautiškos giesmės) dienos – proga už nuopelnus Lietuvos Respublikai ir už jos vardo garsinimą pasaulyje valstybės ordinais ir medaliais apdovanojo Lietuvos ir užsienio valstybių piliečius.

Valstybės apdovanojimai – tai Respublikos prezidento dekretu skiriami ordinai, medaliai ir kiti pasižymėjimo ženklai, įteikiami Vasario 16-ąją ir Liepos 6-ąją. Iš viso šią dieną prezidentas apdovanojo 50 asmenų.

Tarp šiandien apdovanotųjų – ir VšĮ Ukmergės ligoninės gydytojas psichiatras Donatas Miezenas, veiksmingai padėjęs suvaldyti pirmąjį COVID-19 (koronaviruso infekcijos) židinį Lietuvoje. Prezidentas D. Miezenui įteikė ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Riterio kryžių.

Ukmergės ligoninei tapus pirmuoju Lietuvoje COVID-19 infekcijos židiniu, buvo uždaryti visi jos skyriai, išskyrus vieną – Palaikomojo gydymo ir slaugos skyrių. Kurį laiką jame D. Miezenui teko dirbti. Jis buvo vienintelis gydytojas šiame skyriuje su daugybe pažeidžiamiausių – rizikos amžiaus grupės – ligonių.

Medikui teko prisiminti visas medicinos studijose įgytas žinias ir kuriam laikui pamiršti savo tiesiogines – gydytojo psichiatro – pareigas bei atlaikyti tokį išbandymą.

„Nesijaučiu kaip kažkoks superherojus, atlikęs kažkokius darbus, ko negalėtų žmogus padaryti. Reikia suprasti, kad ligoninė – nėra tik vienas gydytojas. Dirbo juk visas skyriaus personalas: slaugytojos, jų padėjėjos, valytojos, ūkio dalies darbuotojai. Pagarba visiems tiems žmonėms. Jie kartu nuo pirmųjų, tų sunkiausių, dienų ligoninei, ėjo į darbą, darė ne tik tai, kas priklauso, o dar ir daugiau. Tos dienos visus mus labai suartino ir leido pamatyti žmonių gerąsias savybes, leido suprasti, jog geriausia ir greičiausia pagalba – žmogaus žmogui“, – sakė D. Miezenas.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų