Į ką atkreipti dėmesį, jei norisi įsirengti terasą savo kieme

Ar pamatę pas kaimynus ir draugus slapčia pavydite, kad jie turi terasą? Nėra ko, nes patys ją labai lengvai galite turėti savo kieme.Terasos įrengimas jūsų kieme gali sukurti puikią poilsio ir pramogų zoną jums, jūsų vaikams ar svečiams. Terasa yra puiki vieta, kurioje norisi leisti ir karštas vasaros dienas, ir vėsius rudens vakarus, taip pat smagu stebėti ir krentančias snaiges.

Jau seniai populiaru ne tik didelių privačių namų savininkams mėgautis terasų teikiamais pranašumais, bet terasas rengti ir soduose. Leidžiant laiką lauke vis dažniau pasitaiko, kad laikas leidžiamas  sodo nameliuose, kuriuose jų savininkai nebūtinai laiką leidžia nuolatos, nes sodas yra ta vieta, kuri leidžia pailsėti ir atgauti jėgas nuo miesto šurmulio, nuo kurio pavargsta daugybė žmonių.

Terasos stiklinimas ir alternatyvos

  • Nors mūsų klimato sąlygomis atvira terasa ne visada leidžia ja mėgautis kiekvieną dieną net ir šiltu oru, vis tiek tai gali būti populiariausias sprendimas Lietuvoje.Stumdomos stiklo sistemos įrengiamos taip, kad užimtų minimaliai vietos ir leistų maksimaliai išnaudoti interjerą. Terasų durys montuojamos taip, kad būtų patogu naudotis ir vaikams, o esant reikalui būtų saugiai užrakinamos. Stiklinę terasą galima nesunkiai priderinti prie namo išorinio fasado. Esant individualiam poreikiui gali būti naudojamas įvairių atspalvių stiklas.
  • Jei norite įstiklinti savo terasos, bet jums trukdo smarkus vėjas yra dar viena išeitis, kuri tikrai pigesnė. Galite įsigyti didelius skėčius, kurie padės apsisaugoti nuo lietaus, nuo lengvo vėjo.  Nepaisant to, kad didesni skėčiai dabar yra lengvai prieinami, o galimybė juos nusipirkti atrodo praktiškesnė nei fiksuoto stogo įrengimas didesnėje (ar bent jau platesnėje) terasoje, žmonės mieliau investuoja ir turi terasą, kuri yra pilnai išbaigta.

Jei norite įsigyti terasą, čia yra lauko terasų įrengimas Vilniuje. Terasų įrengimas Vilniuje ir Vilniaus rajone yra mūsų specializacija. Darbus šiame regione atliekame nuolat, tad žinome, kur rasti geriausią medžiagų kainos ir kokybės santykį, kurį siūlome ir jums – mūsų klientams. Įrengiame terasas lauke (prie gyvenamųjų, komercinių pastatų, prie pirčių, mobilių ar sodo namelių), taip pat balkonuose, ant stogų (kur tai leidžia techninės galimybės). Lauko terasos montavimas turi būti atliktas kokybiškai – tik tada savo terasa galėsite džiaugtis ilgą laiką ir nereikės vargti, taisant įrengimo metu padarytas klaidas. 

Patarimai apie terasos grindis ir žemę, kuri yra po grindimis

Nepamirškite pasirūpinti ir vieta (žeme), kurioje bus jūsų terasa, kad būtumėte tikras ir užtikrintas savo poilsio kokybe. Ateityje žemė po terasa bus lygi ir lengvai klojama medžiagomis, neleidžiančiomis žolei ant jos dygti - jei šiuo atveju tam buvo pasirinkta žemės ūkio plėvelė. Lauko terasos montuotojas iš pradžių imasi daugiau veiksmų - po statybų ant žemės ūkio plėvelės paviršiaus mėto akmenis ir klinkerio kaladėles. Toks sprendimas ne tik labai palengvina susijusį grindų klojimo darbą ateityje, bet ir palaiko plėvelės stabilumą terasos įrengimo proceso metu ir mėgaujantis malonumu užbaigti terasą.

  • Terasos grindims rekomenduojama pasirinkti termomediena – priklausomai nuo temperatūros sąlygų savo savybes keičianti termiškai apdorota mediena, geriausia yra pušis. Profix2 tvirtinimo pagalba (tokios medienos lentas galima įsigyti ir jau turinčias tokį tvirtinimą) medvaržčiu tvirtinti reikia tik pirmą lentą, o kitos tarpusavyje jungiasi paslėptomis tvirtinimo kaladėlėmis.
Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų