Kaip sustiprinti ryšį komandoje?

Naujo formato užduotys ir veikla formuojant ir stiprinant komandos branduolį turi teigiamos įtakos visai įmonei. Pasirinkę naujas ir nepažįstamas veiklas, ateityje labiau pasitikėsite naujokais ir bus lengviau pradėti naujus projektus.

Tvirtas pasitikėjimo pagrindas yra pagrindinis veiksnys sklandžiam komandos darbui. Pasitikėdami savimi ir komandos nariais būsite labiau susiję vieni su kitais ir daug lengviau pasiekti rezultatų su komanda, kuria ne tik pasitikiu, bet ir tikiu. Muzikoje žodis klasika naudojamas, kai muzika jau yra nepavaldi laikui, turinti ilgą išliekamąją vertę. Taip ir komandos formavimo veikloje – turėti tradicijas, kurios gali tapti klasika yra išties naudinga. Skatiname išlaikyti pasikartojimą. Sukurdami ar tęsdami tradicijas prisidėsite ir prie įmonės įvaizdžio formavimo, ir prie lojalumo, kultūros augimo. Šis procesas gali padėti į veiklas įtraukti vis daugiau ir daugiau kolegų, kurie anksčiau nebuvo taip susidomėję bendra veikla kartu su kolegomis.Savęs pažinimas itin svarbu nūdienoje. Veikiausiai labiau pažindami save mažiau susidursime su netiksliniu savo jėgų panaudojimu. Kasdienybę pasitinkame su daugybe pasirinkimų, kuria kryptimi eiti toliau, o ką galbūt palikti šone ir tausoti save konkrečiam tikslui. Žaidimus rasite čia.

Tradicija gali tapti vieningu dalyku, kuris auga tobulėjant kolektyvui ir visai įmonei

Papildomai įtraukus įmonės darbuotojus į balsavimą ar vertinant vienas kitą balais, galima panaudoti net paprasčiausias ir gerbiamiausias tradicijas, tokias kaip apdovanojimų ceremonija metų pabaigoje ir padėkos vakarėlis. Tai paprastas, bet efektyvus būdas paskatinti kolegas labiau domėtis ir stebėti vieni kitus, ilgainiui tai padės laisviau ir nuoširdžiau bendrauti, nebijant juokauti ar prašyti pagalbos. Kodėl tradicinės veiklos derinimas su komandos formavimo veikla yra geras būdas pagerinti bendrą įmonės atmosferą? Ar tai veiksminga? Praktika įvedant renginių tradicijas įmonėse rodo, jog kasmetinė veikla, kuri yra tęsiama ją nuolat papildant alternatyviais sprendimais, prisideda prie įmonės vertybinių šaknų stiprinimo, kolektyvo tarpusavio ryšių gerinimo. Tiesa, suskubti kurti tradicijų, jeigu iki šiol jų neturėjote, veikiausiai nereikia. Tradicijų atsiradimas ir jų kūrimas turėtų vykti neskubant, metai iš metų laikantis tam tikros strategijos. 

Šis pažintinis kelias gali būti pradėtas per neformalią komandos formavimo veiklą

Mūsų patirtis parodė, kad žaidimo forma suformavus kruopščiai atrinktą komandą galima lengviau atskleisti tai, ką kartais net nenoriai slepiame viešumoje. Kartais, net jei nesame silpni, natūraliai neleidžiame sau pasirodyti silpnesniais už kitus, tačiau savo silpnybių žinojimas – didelis privalumas. Komandiniai žaidimai ir užsiėmimai suteikia būtent tokią pažinimo galimybę. Juk norėdami įveikti užduotį, dedame visas pastangas, kad pasiektume rezultatą. Kiekvienas komandos narys yra neatsiejama proceso ir galutinio rezultato dalis. Taigi, kurdami sprendimus, bendraudami, veikdami savo grupės naudai per šias veiklas atsiskleidžiame daug labiau nei įprastoje darbo aplinkoje. Tenka priimti sprendimus per trumpą laiką, o šis adrenalinas neretai ,,ištraukia” iš mūsų tai, apie ką galbūt nebuvome iki galo tikri. „Ar tikrai aš tai sugebėsiu? Kaip į viską reaguosiu? Kokių veiksmų ir pozicijos imsiuosi?“ –  Atsakymai kartais slypi visai šalia mūsų, bet tik patyrę tam tikras situacijas savo kailiu galėsime lengviau sau atsakyti kurias savo stipriąsias ir silpnąsias puses galime stiprinti. Žinodami savo stipriąsias puses galime būti tvirtesni savo pozicijoje, aktyviau teikti pasiūlymus ir nebijoti blogos reakcijos ar atmetimo. Pritaikydami žinias gautas per patirtis, galėsime tobulinti save kasdienybėje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų