5 patarimai, kaip kieme užtikrinti privatumą

Turintys nuosavą kiemą ar sodą, daug daugiau laiko gali praleisti gryname ore. Visgi, tuomet tenka susidurti su kitais iššūkiais – jei teritorija yra arti kelio ar iš visų pusių gyvena kaimynai, reikia pagalvoti, kaip užsitikrinti privatumą ir išvengti jų žvilgsnių. Tokiais atvejais galima sugalvoti ne vieną veiksmingą sprendimą – būtent apie juos šį kartą ir pakalbėsime.

  1. Rinkitės aukštą, neperšviečiamą tvorą

Masyvi segmentinė tvora yra kone paprasčiausias pasirinkimas siekiant sukurti privačią kiemo aplinką. Tokių gaminių įvairovės dabar tikrai netrūksta, todėl nepriklausomai nuo vyraujančio eksterjero ar asmeninio skonio, galima atrasti tinkamiausius sprendimus – skiriasi tiek jų stiliai, tiek ir dydžiai.

Tiesa, jeigu kiemas nėra itin didelis, labai aukšta ir visiškai neperšviečiama tvora gali sukurti šiokį tokį nejaukumo įspūdį, tad neskubėkite iš karto rinktis paties masyviausio varianto. Pagalvokite, kuriose kiemo vietose reikalingas didžiausias privatumas ir neperšviečiamus segmentus naudokite tik ten arba rinkitės ne tokią masyvią tvorą ir papildomai pasitelkite augalus ar įvairias dekoracijas – variantų galima sugalvoti pačių įvairiausių. Platų tvorų pasirinkimą rasite Pigu.lt el. parduotuvėje.

  1. Pasitelkite augalus

Augalai gali ne tik būti kabinami ant tvoros – jie gali ją ir atstoti. Įvairiausi medžiai ir gyvatvorės užtikrins visapusišką privatumą ir leis išvengti kaimynų žvilgsnių. Tokiems sodiniams dažniausiai neprireikia didelių investicijų, tačiau reikės apsišarvuoti kantrybe ir nemažai palaukti, kol jie užaugs ir sėkmingai atliks pagrindinę savo funkciją. Visgi, vėliau Jums tikrai nebereikės nerimauti dėl savo privatumo.

Be to, formuodami gyvatvorių viršūnes, galėsite truputį koreguoti bendrą kiemo eksterjerą – jei šiek tiek paimprovizuosite, pavyks pasiekti labai įdomių rezultatų. Svarbiausia, kad sodindami šiuos augalus kiekvienam iš jų paliktumėte pakankamai vietos ir strategiškai apgalvotumėte, kuriose erdvėse privatumo norisi labiausiai – tuomet galutiniai rezultatai atitiks Jūsų lūkesčius.

  1. Suteikite privatumo pasisėdėjimų zonai

Tos kiemo vietos, kuriose stovi saulės kolektorius, įrankių sandėliukas ar kiti panašūs buities reikmenys gali būti ir ne tokios privačios – nebent norisi jas ypatingai apsaugoti nuo ilgapirščių. Tačiau privatumo labiausiai norisi tuomet, kai patys vakarus leidžiame lauke, todėl šiai kiemo zonai reikėtų skirti daugiausiai dėmesio. Nesklandumų nekyla tais atvejais, kai prie pat namo yra terasa: tuomet užtenka pasirūpinti keliais papildomais augalais ar papuošimais ir galima jaukiai leisti vakarus.

Visgi, jei dažniausiai vakarus leidžiate labiau nutolę nuo namo, verta pagalvoti apie lauko pavėsinės įsigijimą. Jos dažniausiai turi sieneles ar užuolaidas, kurios padės išvengti aplinkinių žvilgsnių. Be to, sienelės ir stogelis apsaugos nuo nemalonių oro sąlygų, tad tikėtina, jog kieme pailsėti norėsis dar dažniau.

  1. Išbandykite pertvaras

Tikėtina, kad pertvara negalės atstoti tvoros, tačiau jeigu norėsis išplėtoti jaukesnį, mažiau pastebimą kampelį kieme, apie tokį sprendimą tikrai verta pagalvoti. Galite rinktis ištraukiamus ar nešiojamus jų tipus. Pastarasis variantas bus labai patogus tuomet, kai norėsis tą pačią pertvarą panaudoti keliose skirtingose kiemo vietose, pavyzdžiui, nusprendus pasimėgauti saulės voniomis ar norint sukurti pavėsį vaikų žaidimams. Tuo tarpu ištraukiamą pertvarą sumontuosite vienoje konkrečioje zonoje ir pritaikysite ją pagal savo poreikius. Tačiau prekyboje pavyks surasti ir daugiau skirtingų tipų bei modelių. Tokie gaminiai gali padėti sukurti užuovėją ir leidžia išvengti įkyrių saulės spindulių, tad liksite patenkinti jų universalumu.

  1. Užmaskuokite triukšmą

Net jeigu kaimynų nematote, galite būti pakankamai arti, jog išgirstumėte jų pokalbius. Lygiai taip pat gali varginti įkyrus eismo triukšmas ar kiti panašūs garsai. Jei kieme svajojate sukurti jaukią ir raminančią aplinką, verta pagalvoti, kas galėtų užgožti ramybės neduodančius triukšmus. Tokiais atvejais ypač dažnai pasirenkami fontanai ir dekoratyviniai baseinai, kurie leidžia mėgautis maloniais vandens garsais, taip užgoždami tuos, kurių nesinorėtų girdėti. Savaime suprantama, jog toks sprendimas ženkliai prisideda ir prie bendro kiemo eksterjero: jei pasistengsite, tokia kompozicija taps ryškiausiu jo akcentu, tačiau tuo pačiu atliks papildomą, galbūt tik Jums vieniems žinomą praktinę funkciją.

Pritaikę vieną ar kelias iš šių idėjų savo kiemui, mėgausitės kur kas privatesne aplinka. Nepamirškite pagalvoti ir apie jaukumą – tik tuomet lauke iš tiesų maloniai galėsite leisti laiką.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų