Daugėja namų, kurių balkonuose draudžiama rūkyti

Rūkymo balkone gali tekti atsisakyti. Rūkymo balkone gali tekti atsisakyti.

Sausį įsigaliojo tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo pakeitimas, nustatantis papildomus draudimus rūkymui daugiabučiuose namuose.

Namų, kuriuose draudžiama rūkyti, padaugėjo ir mūsų savivaldybėje.

Pagal vidaus reikalų ministro patvirtintą aprašą, daugiabučio namo gyventojas gali pareikšti prieštaravimą dėl rūkymo daugiabučio namo balkonuose, terasose ir lodžijose, nuosavybės teise priklausančiuose atskiriems savininkams. Pasirašytą prašymą (prieštaravimą) asmuo pateikia savivaldybės administracijai.

Gavus jį, savivaldybės administracijos direktorius įsakymu uždraudžia rūkyti daugiabučiame name.

Jei prieštaravimą pareikš asmuo, kuris gyvens, bet nebus deklaruotas konkrečiame daugiabutyje, draudimas rūkyti bus panaikintas po 6 mėnesių, jei prieštaravimą pareiškęs asmuo per tą laiką nedeklaruos ten gyvenamosios vietos.

Uždraudus rūkyti daugiabučiame name, savivaldybė informuoja jo administratorių ar bendriją, kurie privalo informuoti gyventojus apie nustatytą draudimą bei įrengti informacinius ženklus.

Draudimo rūkyti nesilaikančiam asmeniui gali būti skirtas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 90 eurų.

Asmuo gali pranešti policijai ar savivaldybės administracijai apie draudimo rūkyti pažeidimus tik tame daugiabutyje, kuriame jis yra deklaravęs gyvenamąją vietą. Kartu su skundu turi būti pateikti duomenys, patvirtinantys rūkymo daugiabučio namo balkone, terasoje, lodžijoje faktą ir aplinkybes.

Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatyme nustatyta, kad, policijos ar savivaldybės administracijos pareigūno reikalavimu, buto savininkas turi šiam pareigūnui nurodyti asmens, kuris rūkė buto ar patalpos balkone, terasoje, lodžijoje, duomenis (vardą, pavardę ir gyvenamosios vietos adresą).  To nepadaręs, atsako pagal Administracinių nusižengimų kodekso 492 straipsnį ir jam gali būti skirta bauda nuo 30 iki 120 eurų.

Daugiabučiai namai Ukmergėje, kuriuose draudžiama rūkyti  balkonuose, terasose ir lodžijose, nuosavybės teise priklausančiuose atskiriems savininkams: Veterinarijos g. 2 ir 8, V. Kudirkos skg. 23 ir 25, J. Basanavičiaus g. 11, Antakalnio g. 72, Uosių g. 5, Jaunimo g. 9.

Šį sąrašą savo interneto svetainėje skelbia Ukmergės rajono savivaldybė.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Demesio 2022-03-09 11:35
Uzdrauskit rukyti ir prie laiptiniu po stogeliu! Blogiau nei balkonuose. Visi turi uostyti smarve. Taip nebus!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # ////// 2022-03-09 19:25
Zinant, kad beveik visu namu venteliacines angos yra pazeistos, todel siulau isvalyt jas!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų