Parama maistu – tik po švenčių

Europinę paramą maistu gaunanti ukmergiškė pasiguodė, kad maisto produktai mūsų miesto sunkiai besiverčiantiems ukmergiškiams nebus išdalyti iki Velykų.

Paskelbta, kad jie bus pradėti dalyti jau po Velykų, balandžio 19 d.  Moteris girdėjo, kad kituose miestuose, o taip pat ir mūsų seniūnijose, parama bus dalijama iki švenčių.

Ukmergės socialinių paslaugų centro (USPC) direktorė Kristina Karpovienė sakė, kad paramos maistu produktai pradedami dalyti tuomet, kai tik gaunami.

Pasak jos, visoje Lietuvoje jie gaunami ne tą pačią dieną. „Balandžio 12 dieną gausime ES paramos produktus į centrinį sandėlį, kur balandžio 12–13 dienomis juos dalysime seniūnijoms. Balandžio 14–15 dienomis maisto produktai bus išvežiojami į seniūnijas.  USPC maisto paketus žmonėms planuojame pradėti dalyti balandžio 19 dieną“, – informavo įstaigos vadovė.

Pasak direktorės, ES paramos maisto produktais gavėjų skaičius per metus ženkliai padidėjo – pernai vasario mėnesį buvo 3 095, iš jų 1 285 – mieste. Balandžio mėnesį buvo 3 227 paramos gavėjai, iš kurių 1347 – mieste.

Šiemet vasarį bendras mūsų rajono gavėjų skaičius buvo 3 220, iš jų Ukmergės miesto – 1 494, balandį paramą gaus 3 470 gavėjų, iš kurių 1 640 gyvena mieste.

Ukmergės rajono savivaldybės Socialinės paramos skyriaus vedėja Asta Leonavičienė paaiškino, kad visoje Lietuvoje parama maistu į atskiras savivaldybes gabenama pagal iš anksto sudarytą grafiką. Ukmergė jame nėra paskutinė – ir kai kurių kitų savivaldybių gyventojus produktai pasieks tik po švenčių.

Pasakojo, kad visos prekės pirmiausia patenka į bendrą sandėlį. Ten jos dalijamos kaimo seniūnijoms ir USPC, kuris atsakingas už paramos išdalijimą miesto gyventojams.

Pasak vedėjos produktų paskirstymas – daug laiko užimantis darbas, reikalaujantis ne vieno žmogaus rankų. Todėl nėra taip, kad tą pačią dieną, kai tik atkeliauja į Ukmergę, produktai pasiekų ir gavėjus. Juolab, kad pasitaiko ir tokių atvejų, kai vienas kuris nors produktas iš paketo atkeliauja ne tą pačią, o rytojaus dieną.

Vedėja taip pat pažymėjo, kad paramos gavėjų ratas dabar smarkiai padidėjo – parama maistu dabar skiriama gaunantiesiems didesnes, nei anksčiau pajamas. Taip pat parama maistu šį mėnesį suteikiama ir karo pabėgėliams iš Ukrainos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų