Nuolaidos ir akcijos: kaip neprisipirkti to, ko nereikia?

Nuolaidos ir akcijos yra puikus būdas sutaupyti, tačiau labai svarbu vengti impulsyvaus pirkimo ir nepirkti to, ko išties nereikia. Pateikiame keletą patarimų, kaip neprisipirkti per daug vien todėl, kad akiratyje nuolaidos ir akcijos.

Planavimas – pirmas žingsnis, kaip išvengti impulsyvaus pirkimo

Taisyklė labai paprasta – eidami į parduotuvę su pirkinių sąrašu ne tik nieko nepamiršite, sutaupysite, bet ir bus lengviau atsispirti nereikalingiems pirkiniams bei akcijų ir nuolaidų vilionėms.

Vos keli žingsniai gali padėti pasiruošti puikų pirkinių sąrašą:

  • Apgalvokite, ko trūksta iš būtiniausių prekių: mėgstami kasdieniai maisto produktai, buitinės prekės. Apžiūrėkite spinteles, ką vertėtų pasipildyti.
  • Suplanuokite savaitės meniu, pažiūrėkite kokių produktų trūksta, ką galite panaudoti iš turimų.
  • Apsvarstykite, kuo mėgstate pasilepinti, kas nėra pirmos būtinybės prekės – šiuo atveju verta užmesti akį į nuolaidas ir įsigyti pigiau.

Nuolaidos ir akcijos vilioja pirkti impulsyviai

Apriboti impulsyvų pirkimą gali padėti nusistatytas biudžetas. Jei planuojate savo pajamas ir išlaidas detaliai, stenkitės laikytis nusistatytų ribų ir neišleiskite daugiau nei esate numatę. Dar vienas patarimas – jei susiviliojote nuolaida, tačiau prekė nėra pirmo būtinumo arba apie jos pirkimą negalvojote – galite atidėti.

Apsvarstykite pirkinio vertę ir reikalingumą, galbūt grįžę namo, pagalvoję kelias dienas nuspręsite, kad to daikto tikrai nereikia. Kartais tikrai verta apsvarstyti, ar prekė bus naudinga ilgą laiką, ar tai tik trumpalaikė užgaida dėl patrauklios nuolaidos.

Neužsipirkite į priekį

Net jei jūsų mėgstama ar dažnai naudojama prekė yra su nuolaida, gerai pagalvokite, kiek jums reikia nusipirkti. Nepirkite dideliais kiekiais – dažnai pamirštame, kad turime sukaupę nemažai turto spintelėse, o tai yra pirmas žingsnis į švaistymą, juk produktai gali sugesti, o taip pat baigtis jų galiojimo laikas.

Ar nuolaidos ir akcijos yra tikros?

Daugelis akcijų turi tam tikras sąlygas, pvz., minimalų kiekį arba akcijos galiojimo laiką. Perskaitykite sąlygas atidžiai, kad būtumėt tikri, jog galėsite pasinaudoti nuolaida ar akcija.

Taip pat reikia atkreipti dėmesį, kad ne visada pigesnė prekė yra geresnės pirkinio vertės. Apsvarstykite nuolaidinės prekės kokybę ir ilgaamžiškumą prieš priimant sprendimą pirkti dėl patrauklios kainos.

Svarbu prisiminti, kad sutaupyti pasinaudojant nuolaidomis ir akcijomis yra puiku, tačiau tik tada, kai perkate tai, ko jums tikrai reikia ir galite tai sau leisti. Būkite atidūs ir nepasiduokite emocijoms ar impulsams, kai sprendžiate, ką pirkti.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų