Šaškininkų turnyre sulaukta ir viešnios iš Indijos

Tarp dalyvių – ir viešnia iš tolimosios Indijos Kodeeswaran Shathya. Dainiaus Vyto nuotr. Tarp dalyvių – ir viešnia iš tolimosios Indijos Kodeeswaran Shathya. Dainiaus Vyto nuotr.

Deltuvoje neseniai sulaukta daugybės šaškininkų iš visos Lietuvos ir net tolimosios Indijos. Miestelio kultūros namuose surengtas tarptautinis šaškių turnyras, skirtas Deltuvos 800 metų jubiliejui paminėti.

Turnyre dalyvavo 112 šaškininkų iš Lietuvos, Latvijos ir Indijos. Renginį organizavo Deltuvos seniūnija ir Deltuvos seniūnaitis, VšĮ klubo „Taktika“ direktorius šaškininkas Vidmantas Ziezis. Jis pasakojo, kad atvyko žaidėjų iš Vilniaus, Šiaulių, Elektrėnų, Trakų, Radviliškio, Panevėžio, Kuršėnų, Šakių, Zarasų, kitų miestų.

„Norinčiųjų dalyvauti turnyre buvo net 150, bet neturėjome galimybės tiek priimti“, – sakė jis. Taip pat pasidžiaugė viešnia iš Indijos Kodeeswaran Shathya.

Tarp dalyvių – įvairaus amžiaus šaškininkai: vyriausias jų, gimęs 1931 m., – latvis Gritans Aleksejs, jauniausia, gim. 2012 m., – Emilija Kuprytė iš Kupiškio.

„Turnyre dalyvavo du tarptautiniai didmeistriai, dabartiniai pasaulio ir Europos čempionai: Arūnas Norvaišas ir Sigitas Smaidrys. Taip pat – dukart tarptautinis didmeistris, Lietuvos čempionas Aleksej Domcev. Visi – iš Vilniaus“, – pasakojo „Taktikos“ vadovas.

Ukmergei šiame tarptautiniame turnyre atstovavo šeši klubo „Taktika“ nariai: Melanija Juškienė, Vincas Čičelis, Vladislovas Skapas, Albertas Unikauskas, Stasys Pulokas ir Jonas Kalinčikas. Visi jie dalyvauja įvairiuose šalyje organizuojamuose šaškininkų susitikimuose ir neretai pelno apdovanojimų.

Turnyre Deltuvoje buvo žaidžiama šveicariška sistema – 9 ratai po 15 minučių. Nugalėtojais tapo: didmeistrių grupėje – A. Norvaišas iš Vilniaus; meistrų grupėje – Domantas Norkus iš Šiaulių; kandidatų grupėje – Dainius Bukleris; netituluotųjų grupėje – Rokas Krasauskas iš Kupiškio; moterų grupėje – Nela Kristine Malahovska iš Daugpilio (Latvija); vaikų grupėje – Astijus Ribokas iš Kupiškio.

Už pagalbą organizuojant tarptautinį renginį V. Ziezis dėkingas rėmėjams, Lietuvos šaškių federacijos prezidentui Romučiui Paškauskui ir viceprezidentei Romualdai Šidlauskienei.

Artimiausi planai – surengti Deltuvoje šaškių turnyrą Šventosios taurei laimėti. Bus 6 turai, pirmasis iš jų numatytas jau gegužės 12 dieną, sekmadienį.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų