Ant kurorto stalo – sveikuoliški patiekalai

Zi­ta BATAITIENĖ

 

Pa­lan­go­je įvy­ko tūks­tan­čio sta­lų šven­tė vi­sai šei­mai „Pa­lan­gos sta­las 2012“. Tarp gau­sy­bės da­ly­vių ga­lė­jai su­tik­ti ir uk­mer­giš­kius – Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­nius ir mo­ky­to­jus.

 

Dai­vos Verž­bic­kie­nės  nuotr. Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ki­niai ir mo­ky­to­jai šven­tė­je Pa­lan­go­je.

Ba­sa­na­vi­čiaus gat­vė Pa­lan­go­je kve­pė­jo ke­pa­ma žu­vi­mi, ėrie­nos keps­niais, bul­vi­niais bly­nais, o svei­kos gy­ven­se­nos pro­pa­guo­to­jai siū­lė svei­kuo­liš­kus sal­du­my­nus ir duo­ną.

Vieš­bu­čio „Prie par­ko“ sa­vi­nin­kai įgy­ven­di­no idė­ją iš­kep­ti il­giau­sią šaš­ly­ką. 12 met­rų šaš­ly­kui pri­rei­kė 14 ki­log­ra­mų mė­sos. Ieš­mai bu­vo su­tvir­tin­ti varž­tais, ir mil­ži­niš­kas keps­nys su­ko­si virš ža­ri­jų... Šaš­ly­ku gar­džia­vo­si vi­si su­si­rin­ku­sie­ji.

Pa­lan­gos gat­vė­se vei­kė ru­dens gė­ry­bių, gė­lių puokš­čių pa­ro­dos, sa­vo pa­slau­gas pri­sta­tė sa­na­to­ri­jos. Į ku­ror­tą su­va­žia­vo ne tik Lie­tu­vos, bet ir Ru­si­jos, Lat­vi­jos, Vo­kie­ti­jos pre­ky­bi­nin­kai, kon­cer­ta­vo sa­vi­veik­li­nin­kai.

Uk­mer­gės Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los mo­ky­to­jos Ni­jo­lė Gro­tu­zie­nė ir Žyd­ra Ka­ran­ke­vi­čė bei di­rek­to­rė Aud­ra Use­lie­nė į pa­jū­rį at­ve­žė bū­rį mo­kyk­los ket­vir­to­kų. Vai­kai šven­tei pa­tys pa­ruo­šė džio­vin­tų vai­sių sal­dai­nių, gri­kių tor­tą, da­tu­les, mir­ky­tas sva­rai­nių si­ru­pe, ir ki­tų gar­du­my­nų.

Se­na­mies­čio pa­grin­di­nės mo­kyk­los at­sto­vai jau ket­vir­tą kar­tą da­ly­vau­ja tra­di­ci­nė­je Pa­lan­gos šven­tė­je. Mo­kyk­lo­je dės­to­mas svei­kos gy­ven­se­nos kur­sas, vei­kia svei­kos gy­ven­se­nos bū­re­lis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų