Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nai ima­si ir gra­ve­rių dar­bo

 

Pa­pil­do­mai ap­sau­gai už­tik­rin­ti ša­lies po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tai siū­lo gy­ven­to­jams žy­mė­ti ver­tin­gus daik­tus. Šią pa­slau­gą pa­rei­gū­nai tei­kia ne­mo­ka­mai. Į duo­me­nų ba­zę jie jau įtrau­kė tris­de­šimt ver­tin­gų uk­mer­giš­kių daik­tų.

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

Uk­mer­gės po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Vie­šo­sios tvar­kos Pre­ven­ci­jos po­sky­rio vy­res­ny­sis ty­rė­jas Ge­di­mi­nas Ka­les­ny­kas sa­ko, kad pa­na­šią pa­slau­gą po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas tei­kė prieš še­še­rius me­tus. Tuo­met siū­lė gy­ven­to­jams to­kiu bū­du nuo va­gių sau­go­ti sa­vo dvi­ra­čius.

 

G. Ka­les­ny­kas pa­žy­mi įvai­rius ver­tin­gus daik­tus.
Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr.

„Be­veik vi­si dvi­ra­čiai yra nu­me­ruo­ti, tai­gi mes šias trans­por­to prie­mo­nes už­re­gist­ruo­da­vo­me ir įtrauk­da­vo­me į duo­me­nų ba­zę. Sa­vi­nin­kui bū­da­vo iš­duo­da­mas dvi­ra­čio pa­sas“, – jis sa­ko, kad tik ne­dau­ge­lis dvi­ra­čių sa­vi­nin­kų ži­no sa­vo dvi­ra­čio nu­me­rį – dau­ge­lis nė ne­įta­ria jį esant.

Ne­se­niai po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas ga­vo spe­cia­lių prie­mo­nių ver­tin­gų daik­tų žy­mė­ji­mui – gra­ve­rį bei spe­cia­laus ra­ša­lo. Pa­žen­kli­nus šiuo ra­ša­lu daik­tą, žy­mė­ji­mo pli­ka aki­mi įžiū­rė­ti ne­ga­li­ma. Jis iš­ryš­kė­ja tik pa­švie­tus žy­mė­tą vie­tą taip pat spe­cia­liai tam skir­ta lem­pe­le.

G. Ka­les­ny­kas tei­gia, kad pa­rei­gū­nams, su­ra­du­siems pas įta­ria­mus as­me­nis vog­tų daik­tų, bus leng­viau nu­sta­ty­ti jų sa­vi­nin­kus. Ant jų yra už­ra­šo­mas ir po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to ko­das, o vi­sa in­for­ma­ci­ja su­ve­da­ma į ša­lies duo­me­nų ba­zę – taip ji tam­pa pri­ei­na­ma vi­siems po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tams.

Per po­rą sa­vai­čių į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą krei­pė­si tris­de­šimt uk­mer­giš­kių, pa­no­ru­sių pa­si­nau­do­ti šia pre­ven­ci­ne prie­mo­ne. Gy­ven­to­jai į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą at­ne­ša pa­žy­mė­ti mo­bi­liuo­sius te­le­fo­nus, fo­to­apa­ra­tus, vaiz­do ka­me­ras. Iš­si­kvie­tę pa­rei­gū­nus į na­mus, pra­šo už­dė­ti žen­klus ant te­le­vi­zo­rių, kom­piu­te­rių, vaiz­do, gar­so apa­ra­tū­ros. Pa­puo­ša­lų pa­žy­mė­ti pa­rei­gū­nai tech­ni­nių ga­li­my­bių ne­tu­ri.

G. Ka­les­ny­kas sa­ko, kad iš­gra­vi­ruo­ti žen­klus ant žie­do ar aus­ka­ro – tai jau per daug ju­ve­ly­riš­kas dar­bas. Ne­bent tai bū­tų ne­ma­žas auk­so lui­tas... „Bran­gių kai­li­nių taip pat ne­žy­mi­me. Po­nioms be­lie­ka ko­kio­je ne­ma­to­mo­je vie­to­je iš­si­siu­vi­nė­ti ant jų ini­cia­lus“, – pa­ta­ria jis.

Bran­giau­sias daik­tas, ku­rį po­li­ci­nin­kai įtrau­kė į sa­vo duo­me­nų ba­zę, – fo­to­apa­ra­tas, kai­nuo­jan­tis pen­kio­li­ka tūks­tan­čių li­tų.

 

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų