Kempingas laukia turistų

Pirmąjį sezoną pradėjo Šventupės kempingas. Jį išsinuomojusios įmonės vadovas šventupiškis Pranas Paškevičius sako pats esąs aktyvaus poilsio šalininkas, kempinguose praleidęs ne vienas atostogas.

 

Prano Paškevičiaus nuotr. Kempingo teritorija paruošta poilsiui.


 

Pagal europinį projektą pastatytas objektas Šventosios pakrantėje praeitą vasarą stovėjo užrakintas – nuomininko surasti ilgai nepavyko.

Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centrui priklausantis kempingas laikiną šeimininką rado tik surengus antrąjį viešųjų pirkimų konkursą.

Objektas buvo išnuomotas Šventupėje įsikūrusiai UAB „Viaplastas“. Nuomos sutartis sudaryta 5 metams su galimybe pratęsti tokiam pačiam laikotarpiui.

Išnuomojus kompleksą, kas mėnesį į Ukmergės turizmo ir verslo informacijos centro piniginę įplauks po 667 litus. 

UAB „Viaplastas“ direktorius Pranas Paškevičius sako planuojantis kempingą išnaudoti kuo universaliau. Yra įsitikinęs, kad su kemperiais ar palapinėmis atvykusiems poilsiautojams svarbu pasiūlyti daug patogumų vienoje vietoje.

Ne kartą tai yra pats patyręs, nes kurortinį šurmulį visuomet iškeisdavo į atostogas kempinge. Palapinę renkasi net su šeima poilsiaudami Palangoje ar Šventojoje.  

Išsinuomojęs Šventupės kempingą, jis stengsis savo patirtį panaudoti. Viena pagrindinių „teisingo“ kempingo taisyklių – kad turistai čia gautų kuo daugiau paslaugų, kad gyvenantiesiems palapinėse bei automobiliniuose nameliuose būtų patogu.

Įrengtoje aikštelėje bus priimami lankytojai su automobilinėmis priekabomis, palapinėmis. Kempinge vienu metu tilps 5 kemperiai ir 15 palapinių.

Kempinge yra vaikų žaidimų, automobilių stovėjimo aikštelės, tualetas, prausyklos, dušai, skalbykla, speciali maisto ruošimo patalpa su visa reikalinga virtuvės įranga.

Teritorija saugi, aptverta, stebima vaizdo kameromis, pritaikyta žmonėms su negalia.

Nuomininkai savo lėšomis pasistatė didžiulę palapinę, kurioje – net 100 sėdimų vietų. Ją ketinama panaudoti konferencijoms, sąskrydžiams, pobūviams. Įrengė ir sūpynes vaikų žaidimų aikštelėje.

P. Paškevičius sako, jog kempinge veikianti užkandinė atvira ne tik jame apsistojusiesiems, bet ir pro šalį einantiems ar upe plaukiantiems turistams.

Kempingo turistų lauks ir pirtelė. Ją nuomininkai savo lėšomis ruošiasi įrengti šį sezoną. 

Laikinasis kempingo savininkas pasakojo, jog į objektą jau investavo apie 30 tūkst. litų.

Ar kempingas jau sulaukė turistų? „Dar nebuvo užsukęs nė vienas automobilinis namelis. Kempingų asociacijos duomenimis, lankytojų srautas prasideda birželį ir tęsiasi iki rugsėjo“, – sako P. Paškevičius.

Nors kempingo veikla labai sezoninė, nuomininkas tikisi, kad investicijos kada nors atsipirks. Viliasi, kad klientų skaičių papildys ir į Šventupės sporto kompleksą atvykę sportininkai bei žiūrovai.

Turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos yra įvertinęs Šventupės kempingą dviem žvaigždutėmis keturių balų sistemoje. Nuomininkas svarsto apie galimybę kilstelėti šią vertinimo kartelę. Tačiau didžiausia kliūtis yra ta, kad čia lankytojai gali įsikurti tik palapinėse ar automobilinėse priekabose, o pastate nėra apgyvendinimo kambarių.

Kempingas įrengtas pagal europinį projektą, susidedantį iš dviejų dalių – mieste Šventosios pakrantėje įrengtas pėsčiųjų-dviračių takas bei kempingas Šventupėje.

Projekto vertė – beveik 3 milijonai litų. Iš jų Šventupės kempingo statybos ir įrengimas atsiėjo per milijoną. Prie projekto puse milijono prisidėjo savivaldybė.

Autorė: Ligita JUODVALKIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Jonines

Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų