Savaitgalis su Lietuva, knyga, kalba

Už­upio pa­grin­di­nės mo­kyk­los ben­druo­me­nė Lie­tu­vos Ne­pri­klau­so­my­bės 25-me­čio šven­tės nuo­tai­ka gy­ve­na nuo Va­sa­rio 16-osios. Bū­riai mū­sų mo­ki­nių, pri­si­dė­da­mi prie ak­ci­jos „Lie­tu­vai ir man“, py­nė­me tri­spal­ves juos­te­les. Pus­šim­tis mo­ki­nių, mo­ky­to­jų ir tė­ve­lių vė­liau iš­ke­lia­vo­me į Na­cio­na­li­nę dai­lės ga­le­ri­ją...

 

...kur ant Ge­di­mi­nai­čių stul­pų ma­ke­to švie­tė ki­tų mies­tų tri­spal­vės juos­te­lės. Mes šį sta­ti­nį pa­pil­dė­me 600 py­nu­čių, sim­bo­li­zuo­jan­čių drau­gys­tę ir tau­tos vie­ny­bę. Įsi­am­ži­no­me ša­lia Stul­pų nuo­trau­ko­se ir at­mi­ni­mo kny­go­je.

Links­mo­ji iš­vy­kos da­lis – Vil­niaus kny­gų mu­gė. Dau­ge­lis ten va­žia­vom pir­mą kar­tą ir to­kios kny­gų gau­sy­bės dar ne­bu­vo­me ma­tę. O kiek įžy­mių žmo­nių su­ti­ko­me! Ir gąs­di­no, ir links­mi­no An­driaus Ta­pi­no kny­ga „Ma­ro die­na“. Nors il­ga ei­lė nu­tį­so prie A. Če­kuo­lio, ber­niu­kai fo­to­gra­fa­vo­si ir ga­vo au­to­gra­fų, ku­riuos ve­žė kas tė­čiui, kas se­ne­liui. Mer­gai­tės šne­ku­čia­vo­si su Be­ata Ni­kol­son. Vi­siems la­bai svar­bu bu­vo nu­si­fo­tog­ra­fuo­ti ir su lenk­ty­ni­nin­ku Be­ne­dik­tu Va­na­gu. O dar Vy­te­nio Pau­liu­kai­čio, Vy­tau­to Juo­za­pai­čio, Vy­ta­ro Ra­dze­vi­čiaus, La­ri­sos Kal­po­kai­tės au­to­gra­fai...

Kon­cer­tų sa­lė­je klau­sė­mės mu­zi­kos ir ga­lė­jo­me su­si­pa­žin­ti su gar­siais at­li­kė­jais. Iš­si­bars­tėm po vi­sus „LITEXPO“ pa­vil­jo­nus, o su­si­ti­kę ro­dėm, kas ko­kią kny­gą pir­kom, ko­kių au­to­gra­fų ar su­ve­ny­rų ga­vom. Nors mu­gei bu­vo skir­ta daug lai­ko, mums jo ne­už­te­ko.

Šeš­ta­die­nis – na­cio­na­li­nio dik­tan­to die­na. Die­na su gim­tą­ja kal­ba, ak­tu­a­liu ir gra­žiu Lau­ros Sin­ti­jos Čer­niaus­kai­tės teks­tu – kur­mių po­kal­biu apie ka­rą ir tai­ką. Jau ant­rus me­tus mū­sų mo­kyk­los ben­druo­me­nė ak­ty­viai da­ly­vau­ja Na­cio­na­li­nia­me dik­tan­te.

Su mu­mis ra­šė ir ma­mos (gai­la, dar tė­čiai ne­si­ryž­ta), ir mo­ky­to­jai. Nors į an­trą tu­rą nie­kas ne­pa­te­ko, sma­gu bu­vo pa­bū­ti kar­tu su kal­ba. Su­au­gu­siems – pa­sė­dė­ti mo­kyk­li­nia­me suo­le, mo­ki­niams – pa­si­var­žy­ti su su­au­gu­siais, pa­ra­šy­ti dik­tan­tą kar­tu.

To­kie įvy­kiai la­bai pa­ky­lė­ja, įkve­pia, su­ke­lia dau­gy­bę emo­ci­jų. Mąs­ty­da­mi apie Lie­tu­vą, kny­gas, kal­bą, su­vo­kia­me esan­tys lie­tu­viai ir tuo di­džiuo­ja­mės.

Ade­lė UNIKAUSKAITĖ

6 kl. mo­ki­nė

Lai­ma JUZĖNIENĖ

mo­ky­to­ja

2015-02-27-6 straipsnio 2 nuotr


Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų