Ka­bi­ne­tus už­lei­do tei­sė­jams

Ar­ti­miau­siu me­tu vi­sas Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­mas per­si­kels į ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą. Po­li­ci­jos pa­rei­gū­nams ge­ro­kai su­si­spau­dus, teis­mui at­lais­vin­ta be­veik 400 kvad­ra­ti­nių met­rų pa­tal­pų.

Tuo tar­pu Ge­ne­ra­li­nė pro­ku­ra­tū­ra pe­rė­mė bau­džia­mą­ją by­lą dėl Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­me ras­to gyv­si­dab­rio ir pra­dė­jo jo­je pa­pil­do­mą ty­ri­mą dėl ga­li­mo te­ro­ro ak­to įvyk­dy­mo.

Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­kas Ro­lan­das Kiš­kis pa­sa­ko­jo, kad bu­vo at­lais­vin­tos vi­sos nu­ma­ty­tos pa­tal­pos. Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te teis­mui skir­ta 14 ka­bi­ne­tų, trys ar­chy­vo pa­tal­pos rū­sy­je, taip pat vie­nas ga­ra­žas, po­sė­džių sa­lė. Į įreng­tus ar­chy­vus jau su­vež­tos vi­sos teis­mo by­los, ku­rių yra su­kaup­ta apie 55 tūks­tan­čiai.

Ar da­bar pa­tiems po­li­ci­nin­kams ne­teks pa­tir­ti ne­pa­to­gu­mų? R. Kiš­kis įsi­ti­ki­nęs, kad taip tik­rai ne­nu­tiks. Nors ne­slė­pė, kad teis­mui už­lei­do ir sa­vo pa­ties ka­bi­ne­tą. Sa­vo vie­tas pa­li­ko vi­sa ko­mi­sa­ria­to ad­mi­nist­ra­ci­ja, raš­ti­nė. Pa­rei­gū­nams, tu­rė­ju­siems at­ski­rus ka­bi­ne­tus, da­bar teks sė­dė­ti po du.

Be to, po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tas teis­mui lai­ki­nai per­lei­džia ir da­lį bal­dų.

Ta­čiau po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to va­do­vas at­ran­da ir ga­na po­zi­ty­vių da­bar­ti­nės si­tu­a­ci­jos pu­sių. Pir­miau­siai tai, kad įkur­din­tas teis­mas už šią pa­slau­gą per me­tus su­mo­kės 60–80 tūks­tan­čių li­tų. Mū­sų ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tui, ku­ris jau šie­met įsi­sko­li­nęs 50 tūks­tan­čių li­tų, tai – ne­men­ka pa­ra­ma.

Be to, pa­sak R. Kiš­kio, at­kris ir kon­vo­ja­vi­mui rei­kia­mos iš­lai­dos, nes kas­dien iš po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to į teis­mą su pa­tru­lių eki­pa­žu ga­be­na­mi 1–2 as­me­nys.

Rim­tas pri­va­lu­mas teis­mui – sau­gu­mas. Lig­šio­li­nis pa­sta­tas ne­ati­ti­ko sau­gos rei­ka­la­vi­mų.

Teis­mas po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te tu­rės at­ski­rą įė­ji­mą iš pa­sta­to šo­no.

Šiuo me­tu to­liau vyk­do­mas teis­me esan­čių bal­dų va­ly­mas ir ve­ži­mas tir­ti. Pla­nuo­ja­ma, kad vi­si teis­mo dar­buo­to­jai į Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to pa­tal­pas bus per­kraus­ty­ti rug­pjū­čio mė­ne­sį.

Teis­mo ad­mi­nist­ra­ci­ja nuo pra­ėju­sių me­tų pa­bai­gos yra lai­ki­nai įsi­kū­ru­si Uk­mer­gės tu­riz­mo ir ver­slo in­for­ma­ci­jos cen­tre.

By­lą pe­rė­mė pro­ku­ra­tū­ra

Šiuo me­tu už­da­ry­ta­me Kęs­tu­čio aikš­tė­je esan­čia­me pa­sta­te di­de­lis kie­kis gyv­si­dab­rio bu­vo ras­tas pra­ėju­sių me­tų gruo­dį. Dėl šio įvy­kio Uk­mer­gės ra­jo­no po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te bu­vo pra­dė­tas iki­teis­mi­nis ty­ri­mas. By­lą ty­rė Vil­niaus ap­skri­ties VPK nu­si­kal­ti­mų ty­ri­mo val­dy­bos smur­ti­nių nu­si­kal­ti­mų sky­riaus va­do­vau­ja­ma pa­rei­gū­nų gru­pė. Jos su­dė­ty­je tarp 9 spe­cia­lis­tų dir­bo ir 6 mū­sų ra­jo­no kri­mi­na­lis­tai.

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to vir­ši­nin­kas Ro­lan­das Kiš­kis sa­ko, kad ši by­la jam as­me­niš­kai vi­sa­da bu­vo pri­ori­te­ti­nė. Jis ma­no, kad ti­ria­mos ver­si­jos – pa­kan­ka­mai re­a­lios.

Šią by­lą nuo pat pra­džių kon­tro­lia­vo Vil­niaus ap­skri­ties pro­ku­ra­tū­ra. Pra­ėju­sią sa­vai­tę bu­vo pa­skelb­ta, kad Ge­ne­ra­li­nė pro­ku­ra­tū­ra pe­rė­mė bau­džia­mą­ją by­lą dėl Uk­mer­gės ra­jo­no apy­lin­kės teis­me ras­to gyv­si­dab­rio ir pra­dė­jo jo­je pa­pil­do­mą ty­ri­mą dėl ga­li­mo te­ro­ro ak­to įvyk­dy­mo. Ty­ri­mas dėl ga­li­mo te­ro­ro ak­to įvyk­dy­mo pra­dė­tas lie­pos 15 d.

Skel­bia­ma, kad ty­ri­mui va­do­vaus ir jį kon­tro­liuos Ge­ne­ra­li­nės pro­ku­ra­tū­ros Or­ga­ni­zuo­tų nu­si­kal­ti­mų ir ko­rup­ci­jos ty­ri­mo de­par­ta­men­to pro­ku­ro­rai.

Autorė: Vil­ma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų