Sklypą „valė“ nuo medinukų

Gedimino Nemunaičio nuotr. Šio namo griauti negalima – jis saugotinas. Gedimino Nemunaičio nuotr. Šio namo griauti negalima – jis saugotinas.

Ukmergės Užupio rajone šią savaitę nuo žemės nušluoti du gyvenamieji namai. Taip savo turimus sklypus nuo nereikalingų medinių statinių atlaisvino juos įsigijusi įmonė.

UAB „Baltisches Haus“ Vilniaus, Miškų ir Žaliosios gatvėje tris gretimus sklypus su mediniais pastatais įsigijo dar prieš ekonominę krizę.

Visi trys sklypai yra šalia IKI prekybos centro. Vieno sklypo plotas – 9, kito – 6, trečio – 14 arų. Namai Žaliosios g. 4 ir Miškų g. 7 ne vienus metus stovėjo tušti, o Vilniaus g. 66 kurį laiką buvo nuomojamas.

Pastaruoju metu medinukuose ėmė lankytis valkatos, kilo gaisro ar kokios kitos nelaimės grėsmė, tad UAB „Baltisches Haus“ – IKI prekybos tinklo nekilnojamojo turto savininkė – nutarė nereikalingo turto atsakyti, sklypą sutvarkyti.

Rajono savivaldybės Teritorijų planavimo ir statybos skyriaus vedėjas Arvydas Džiugas sakė, kad įmonė yra išsiėmusi visus griovimo darbams būtinus dokumentus.

Tiesa, UAB „Baltisches Haus“ galėjo nugriauti ne visus tris, o tik du jiems nereikalingus namus. Vilniaus gatvėje 66 numeriu pažymėtas medinis namas liko stovėti. Jis yra senamiesčio teritorijos zonoje, kurioje pagal Ukmergės senamiesčio specialųjį planą griovimo darbai neleistini.

Norint atlaisvintame 20 arų sklype pradėti komercinės veiklos statybas, tektų keisti sklypo paskirtį.

UAB „Baltisches Haus“ atstovai neneigė, kad statybas atlaisvintame sklype planuoja, tačiau kol kas dar nepriimtas galutinis sprendimas, kada ir koks statinys iškils šalia IKI prekybos centro.

Pirkti apleistus gretimus namus, griauti juos, o sklypą jungti į vieną Ukmergėje anksčiau nebuvo populiaru: pirmiesiems didiesiems prekybos centrams Ukmergėje užteko laisvos vietos.

Tačiau būtent tokiu principu buvo suformuotas sklypas naujausiam mūsų mieste – „Rimi“ prekybos centrui.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų