Darbo vietoje – žūtys ir traumos

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) per šių metų pusmetį gavo 20 pranešimų apie įvykius darbe, dėl kurių darbuotojai mirė, ir 50 pranešimų apie nelaimingus atsitikimus darbe, per kuriuos patyrė sunkias traumas. Palyginti su ankstesnių metų tuo pačiu laikotarpiu, žūčių darbe skaičius išliko panašus, o sunkių nelaimingų atsitikimų darbe sumažėjo.

Statybos, apdirbamosios gamybos, žemės ūkio, transporto ir saugojimo sektoriai – šios sritys išlieka pačios rizikingiausios dėl mirtinų atsitikimų.

Be eismo įvykių, kurių metu žuvo 6 darbuotojai, pavojingiausi buvo statybos darbai: įvyko 5 mirtini ir 10 sunkių nelaimingų atsitikimų darbe.

Kiti sektoriai taip pat išlaiko nelaimingų atsitikimų riziką: apdirbamosios gamybos (5 mirtini ir 6 sunkūs), didmeninės ir mažmeninės prekybos (2 mirtini ir 10 sunkių), transporto ir saugojimo (4 mirtini – visi darbuotojai žuvo eismo įvykių metu, ir 8 sunkūs). Mirtinų ir sunkių nelaimingų atsitikimų užfiksuota žemės ūkio, administracinės ir aptarnavimo veiklos, vandens tiekimo, nuotekų valymo įmonėse.

Nustatyta, kad apie pusę mirtinų ir sunkių nelaimingų atsitikimų priežastis – netinkamas darbų organizavimas Darbuotojai dirbo nesaugiose darbo vietose, neaprūpinti reikiamomis asmeninėmis apsaugos priemonėmis, buvo naudojami nesaugūs darbo įrenginiai. Taip pat – nepakankama saugos ir sveikatos darbe vidinė kontrolė.

Apie ketvirtis nelaimingų atsitikimų darbe įvyko, kai atlikdami darbus darbuotojai nesilaikė vadovų duotų nurodymų ir taip rizikavo savo sveikata ar gyvybe.

3 mirtini ir sunkūs nelaimingi atsitikimai darbe įvyko darbuotojui nukritus iš aukščio ar ant jo nukritus daiktams iš aukštai (žuvo 2 žmonės).

Per pusmetį įvyko net 2 atvejai, kai atskilę iškasų šlaitai užvirto ant tranšėjose dirbusių darbuotojų ir mirtinai juos sužalojo.

Du darbuotojus šiemet mirtinai prispaudė judantys įrenginiai (autokrautuvas ir traktorius). Vykdant darbus šalia veikiančių konvejerių, besisukantys įrenginiai įtraukė dviejų darbuotojų galūnes ir juos mirtinai sužalojo.

Šiais metais sumažėjo atvejų, kai mirtinai ar sunkiai žaloti darbuotojai buvo neblaivūs: žuvo 1 neblaivus darbuotojas ir buvo sunkiai pakenkta 1 neblaivaus darbuotojo sveikatai. 2018 m. per tą patį laikotarpį įvyko 3 mirtini ir 4 sunkūs nelaimingi atsitikimai darbe, kurių metu nukentėjo neblaivūs darbuotojai.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų