Bausti neskuba: pirmiausiai įsitikina, ar veja tikrai – veja

Gedimino Nemunaičio nuotr. Gavę pranešimą apie ant vejos paliktą automobilį, į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai... Gedimino Nemunaičio nuotr. Gavę pranešimą apie ant vejos paliktą automobilį, į įvykio vietą atvyko policijos pareigūnai...

Ką darote, jei prie daugiabučio nerandate vietos, kur pasistatyti savo automobilį? Ieškote vietos atokiau namų, o gal laisvo plotelio ant žolės?

Ukmergės miesto seniūnė Zita Pečiulienė sako, kad ant vejų statomi automobiliai – didelė problema, dėl to dažnai sulaukiama gyventojų skundų. Mieste yra vietų, kur vieni gyventojai nuolat stato automobilius neleistinose vietose, o kiti skundžia juos dėl šio pažeidimo. Bent kelios tokios vietos yra Pivonijos mikrorajone.

Bausti už šį pažeidimą jį turi teisę seniūnijos ir savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus darbuotojai bei policijos pareigūnai.

Seniūnė sako, kad baudas šiuo klausimu vertina nevienareikšmiškai. Įsitikinusi, kad jei baudžiama už automobilio pastatymą žaliojoje vejoje, reiktų aiškiai suprasti, kas yra veja. Ar ten – tikrai žolė, ar yra ribojantys bordiūrai.

Mano, kad geriausiai šį pažeidimą įvertinti gali policija. Juolab kad į įvykį gali atvykti ir po darbo valandų ar savaitgalį.

Rajono savivaldybės Viešosios tvarkos ir aplinkosaugos skyriaus vedėjas Aidas Dutkus taip pat pritaria nuostatai administracine tvarka piniginę baudą skirti tik tuo atveju, kai automobilis akivaizdžiai stovi ant žalios vejos.

Tačiau neretai skundų gaunama ir tokiais atvejais, jei automobilį žmogus palieka vietoje, kuri kažkada buvo veja, o dabar – tiesiog ištrypta žemė. Pasak pašnekovo, tokiais atvejais apsiribojama įspėjimu.

Sako, kad tokios pačios linijos laikosi ir policija: jei nėra tiksliai matyti, kur prasideda veja, jei tai tiesiog ištrypta žemė – įspėja, bet iš karto baudų neskiria. Be įspėjimo baudžia tuo atveju, jei pažeidimas akivaizdus – automobilis visais keturiais ratais stovi ant vejos.

Pasak A. Dutkaus, kadangi dažniausiai panašūs pažeidimai fiksuojami prie daugiabučių namų po darbo valandų, apie tai gyventojai praneša policijos pareigūnams, o ne savivaldybės darbuotojams.  

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

-2 # dfgetgh 2019-09-05 07:59
apsisikit
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # Valstybe 2019-09-05 08:09
Tai veju nera mieste, tik raudonu liniju planas!!!! Visi ore kaba! Aiksteliu taip pat nera. Ka baust, uz ka? Nieko nera. Ir zenklu dalint neturit teises. Registru centre nors viena aikstele uzregistruota? Veikejai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Ukmergiškiai 2019-09-05 12:16
Na, jau tik nejuokinkite, kad kas nors tokius pažeidėjus įspėja. Greičiau įspėja tuos, kurie kreipiasi dėl tokių pažeidimų. (turiu įrodymus). O be to lb jau ilgai nesulaukiame, kada seniūnė ištiesės savo pažadus!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Jonas 2019-09-05 16:56
Atejus ponui Dutkui is policijos i savivaldybe prasidejo baudu era, slapti sekimai ir taisykle, pirma baudziame, po to perspejame.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Valstybe 2019-09-05 22:57
Cituojamas Jonas:
Atejus ponui Dutkui is policijos i savivaldybe prasidejo baudu era, slapti sekimai ir taisykle, pirma baudziame, po to perspejame.

Zinokit, nera Ukmergei planu, aiksteliu, zenklai dalinami neteisetai!!!! Kv.aikstele t.b.uzregistruota registru centre!!!! O pas mus Ukmergei istatymai negalioja!!! T.b.leidymai, projektaas ir dar kruva visko, po to uzregistruota ir tik po to zenklas isduodamas!!! O dutkuj tai negalioja!!! Nu gi del statistikos dirbam!!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Ona 2019-09-05 22:59
Ziurekit toj kiskis ateisi!!! 8)
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų