Paaiškėjo, kas rūpinsis beglobiais gyvūnais

Beglobiais rūpinsis VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“.  Gedimino Nemunaičio nuotr. Beglobiais rūpinsis VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“. Gedimino Nemunaičio nuotr.

Bešeimininkiais gyvūnais Ukmergėje nuo šiol rūpinsis VšĮ „Akeso gyvūnų prieglauda“.

Tai – Ukmergėje, Deltuvos gatvėje, įsikūrusi įmonė.

Praėjusią savaitę rajono savivaldybė su ja pasirašė „Bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos, gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugų“ sutartį.

Sutartis išskaidyta į dvi dalis. Bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos, gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo darbams numatyta suma – 13 000 Eur  (su PVM).

Kitos sutarties dalies darbams – kačių (katinų) sterilizavimui (kastravimui) – 5 000 Eur. Paslaugų teikimo terminas – 11 mėnesių.

Sutartyje numatyti  preliminarūs skaičiai, kiek per tą laiką ketinama pagauti beglobių. 

Už sutartą sumą planuojama per 11 mėnesių pagauti, transportuoti, karantinuoti ir globoti 90 šunų. Manoma, eutanaziją teks atlikti 10 šunų.

Transportavimas, karantinavimas ir globa numatyta 6, eutanazija – 4 smulkiems naminiams gyvūnams.

Per 11 mėnesių numatyta surinkti ir utilizuoti 10 gaišenų.

Programą „Pagauk – sterilizuok – paleisk“ planuojama pritaikyti 60 kačių, bei kastruoti 40 katinų.

Žadama, kad gyvūnai bus gaudomi humaniškais metodais ir priemonėmis taip, kad nebūtų sužaloti ir patirtų kuo mažiau streso.

Neatsiradus laikomo gyvūno šeimininkui, turės būti ieškomi nauji namai. Sprendimą dėl eutanazijos priims veterinarijos gydytojas. Sveikam gyvūnui eutanazija galima tik išimtiniais atvejais, pavyzdžiui, jei jis labai agresyvus.

Artimiausiu metu bus skelbiami kontaktai, kur ukmergiškiams kreiptis dėl bešeimininkių gyvūnų.

Bešeimininkių ir bepriežiūrių naminių gyvūnų (augintinių) gaudymo, karantinavimo, laikinosios globos, eutanazijos gaišenų surinkimo ir gaišenų utilizavimo, bešeimininkių kačių (katinų) sterilizavimo (kastravimo) paslaugų konkursas Ukmergėje buvo skelbtas pakartotinai. Kovo mėnesį paskelbus konkursą, dalyvauti niekas nepanoro.

Anksčiau šias paslaugas teikė VšĮ „Klajūnas“.

Šiuo metu „Klajūnas“ taip pat teikia paslaugas programoje „Pagauk – sterilizuok – paleisk“. Jis yra teikęs projektą ir gavęs 2 000 eurų finansavimą iš savivaldybės Visuomenės sveikatos specialiosios programos.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+3 # vvv 2020-07-16 09:46
Klajuno veikla sustabdyta, be teisės ją testi.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Danute 2020-07-21 09:58
Gal nesapnuokit jau, stabdytojai :D :D :D :D :D . Klajunas dirba, gyvunus priima, kates gaudo sterilizacijai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų