Stovykloje – nė dienos be šypsenos

 Į sveikatos stiprinimo stovyklą „Nė dienos be šypsenos“ susirinko net 60 stovyklautojų. Į sveikatos stiprinimo stovyklą „Nė dienos be šypsenos“ susirinko net 60 stovyklautojų.

Ukmergės rajono Visuomenės sveikatos biuras bei Sveikatos stiprinimo ir sporto klubas „Gabarytas“ organizavo sveikatos stiprinimo stovyklą „Nė dienos be šypsenos“.

Kiekvieną rytą stovyklautojai, kurių buvo net 60, pradėdavo nuotaikinga mankšta, o kiekvieną dieną užpildydavo veiklų gausa.

Stovykloje vaikai susipažino su Lietuvos kariuomenės kario ekipuote ir apranga, išbandė savo taiklumą šaudydami, privalėjo surasti užsimaskavusį karį. Išbandė įvairias sporto šakas: gatvės šokius su treneriu Justu Andrejausku, „flashmobą“ su trenere Violina Romeikaite, išmoko įvairių plaukimo stilių bei gelbėjimo pradmenų su trenere Evelina Navašinskaite.

Daug jėgų ir išradingumo pareikalavo dalyvavimas veikloje su Kastyčiu Kvietkausku – stovyklautojai įveikė visas kliūtis plaukdami irklentėmis „Grizlis“ Veprių ežere.

Svečiai iš Vilniaus pristatė istorinės edukacijos programą, skirtą parodyti ankstyvųjų viduramžių laikotarpį – supažindino su senovės baltų karyba, pramogomis, ginklais ir žaidimais, įvairiais amatais ir buitimi.

Atvykus „Lego“ instruktorei Virginijai Savickienei, vaikai konstravo paskirtas skirtingas Europos šalis bei jų infrastruktūras. Nepaliko abejingų ir pripučiamų atrakcionų rungtys.

Olimpinę dieną būriai turėjo įveikti jėgos, vikrumo, greitumo, taiklumo rungtis ir finišuoti, sukuriant ilgiausią būrio virvę iš savo turimos aprangos.

Vykdant žalingų įpročių prevenciją, paskaitą „Tiesa apie narkotikus“ vedė Policijos kriminalinės žvalgybos atsargos pareigūnas, rajono Visuomenės sveikatos biuro smurto artimoje aplinkoje programos koordinatorius Georgijus Smoliakas.

Viena įsimintiniausių dienų buvo su Europos ir Lietuvos galiūnų čempionatų prizininkais  Mindaugu Jaru ir Dainiumi Repšiu. Stovyklos dalyviai sužinojo apie skirtingas treniruočių programas, mitybos ypatumus, pasiruošimo varžyboms ciklus, apžiūrėjo sporto inventorių, aprangą, specialias priemones, kurios naudojamos šioje sporto šakoje. Apsilankymą vainikavo varžybos, kuriose susirungė stipriausi būrių atstovai.

Paskutiniąją dieną puikias emocijas dovanojo fotografė Ingrida Pociūtė, įamžinusi stovyklautojus fotosesijoje, o atvykęs DJ Rimas išjudino visus su puikia muzika ir žaidimais. Stovyklos uždarymą vainikavo fejerverkai.

Stovyklos vadovų Miglės Ivanauskienės, Aušros Čiapienės, Miroslavo Jasevičiaus, Nerijaus Butėno, Aleksej Putiakov ir savanorių Rusnės Butėnaitės bei Rugilės Smoliakaitės dėka dešimt stovyklos dienų dovanojo dalyviams šypsenas ir norą susitikti kitais metais.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų