Siekiant užtikrinti koronaviruso (COVID-19) plitimo prevenciją, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) organizuos patikrinimus dėl karantino režimo priemonių laikymosi.

Bendradarbiaujant su šalies savivaldybių administracijomis, Policijos departamentu bei Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba, planuojama organizuoti patikrinimus, kaip laikomasi karantino režimo priemonių visoje šalyje.

Prioritetas bus skiriamas toms ūkinėms veikloms, kurios, panaikinus karantino režimo ribojimus, gali atnaujinti savo veiklą.

Primename, kad veiklą nuo vasario 15 dienos atnaujino grožio salonai ir nedidelės ne maisto prekių parduotuvės.

Ukmergės rajono savivaldybės administracijos direktorius Darius Varnas sakė, kad artimiausiu metu specialūs reidai nebus organizuojami, specialistai įmones tikrins savo nuožiūra.

„Reidus į didesnes įmones, fabrikus organizavome, kai buvo proveržiai, kad suvaldytume situaciją. Dabar tokio poreikio nėra“, – sakė administracijos direktorius.

Pasak jo, į skundus dėl galimų pažeidimų reaguojama visada, o įprasta tvarka tikrinama prevenciškai, ne siekiant nubausti. Primenami higienos reikalavimai, koks turi būti užtikrinamas plotas vienam klientui bei kiti.

„Visi jau ir taip pavargę nuo karantino, smulkūs prekiautojai ar paslaugų teikėjai nėra piktybiškai nesilaikantys įstatymų“, – kalbėjo D. Varnas.

NVSC Visuomenės sveikatos apsaugos skyriaus vyr. specialistė, laikinai vykdanti Ukmergės skyriaus vedėjos funkcijas, Kotryna Žigaitė informavo, kad šį antradienį vyko nuotolinis Vilniaus apskrities atsakingų institucijų pasitarimas dėl konkrečių sričių tikrinimo. Atskiros tarnybos objektus tikrins pagal sritis, tačiau galimi ir bendri kelių institucijų patikrinimai.

NVSC atstovės teigimu, konkretus patikrinimų skaičius, kiek jų atlikti per savaitę ar mėnesį, nenustatytas. „Bus reaguojama į situaciją. Tačiau tikrinsime ne vien pagal skundus“, – sakė K. Žigaitė.

Specialistės duomenimis, Ukmergėje iki šiol buvo tik pavieniai skundai. Sušvelninus karantino ribojimus kirpykloms ir mažoms parduotuvėms, per pirmąją jų darbo savaitę negauta nė vieno nusiskundimo dėl galimų pažeidimų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų