Ukmergė jau rengiasi Kalėdoms

Jau netrukus Ukmergė pradės puoštis Kalėdoms. Miesto papuošimui buvo pasirinkta baltų Kalėdų tema, o visą šventinį laikotarpį suplanuota daug renginių. Tikimasi, kad pernai gražiausias metų šventes „pavogusiai“ pandemijai šiemet to padaryti nepavyks.

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjo pavaduotoja Lolita Gerulskienė pasakojo, kad kalėdiniu laikotarpiu ukmergiškių ir miesto svečių laukia daug įvairių pramogų, renginių, edukacijų, koncertų.

Viena iš daugiamečių tradicijų – labdaros akcija „Baltas angelas“. Jos koncertas šiemet vyks Šv. apaštalų Petro ir Povilo bažnyčioje.

Karuselė šiemet į miestą neatkeliaus, bet vietoje jos numatyta kita pramoga – šventinė išvyka po Ukmergę ,,Baltuoju Kalėdų taku“.

Šios ypatingos ekskursijos dalyviai bus vežami baltai išpuoštu specialiai tam skirtu automobiliu. Kelionė po pasipuošusį miestą vyks numatytu ir su policija suderintu maršrutu.

Ukmergės tautodailininkai, kaip ir pernai, šalia Švč. Trejybės bažnyčios pastatys prakartėlę.

Vienuolyno gatvė taps baltų pūkuotų sniego gniūžčių ir šviečiančių medžių alėja.

Galerijoje ,,Broma“ visi galės aplankyti mažųjų ukmergiškių ir jų mokytojų sukurtą keramikos instaliaciją. Vaikų darželių auklėtiniai jau dabar gamina molinius namukus, kurie bus panaudoti instaliacijai. Molinių namelių bus pagaminta daugiau kaip keli šimtai.

Miesto papuošimams šventinių balandžių šiemet atsisakyta. Vietoje jų parke bei gatvėse švytės kometos, sniego gniūžtės, varvekliai.

Kęstučio aikštės erdvę papuoš 12 arkų, pavadintų ,,Dvylikos mėnesių“ tuneliu. Einant pro kiekvieną šio tunelio arką galima bus garsiai ištarti šventinius palinkėjimus draugams, ukmergiškiams, miestui, o po to nusifotografuoti prie šviečiančio užrašo UKMERGĖ. Ir tada visi jūsų siekiai, svajonės, norai 2022 metais tikrai išsipildys...

Aikštėje priešais kraštotyros muziejų lauks fontanas. Tačiau ne vandens, o srūvantis šventiniais ledo purslais. Žuvų gatvelė pasipuoš ledo varvekliais, o Ukmergės piliakalnis – didžiuliais kalėdiniais burbulais ir mūsų vaizduotėje taps didžiausia šventine egle visoje Lietuvoje.

Jau ne pirmus metus Ukmergėje bus puošiama pati ekologiškiausia, natūraliai miesto centre auganti eglė.

Miestą puoš UAB „Adam decolight“ rajono savivaldybės biudžeto ir rėmėjų lėšomis. Visa papuošimų sąmata siekia iki 50 tūkst. Eur.

Gruodžio 11 d. numatyta eglutės įžiebimo šventė.

Tą vakarą Kalėdų Senelio žibintu ant eglės bus uždegtos 2022 lemputės. Tiesa, suskaičiuoti, kiek lempučių iš tikrųjų, tikriausiai niekas nemėgins.

Mažieji džiaugsis šventine programa, koncertuos grupė „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“.

Visus džiugins kalėdinis karavanas, kuriame galės dalyvauti visi norintys.

Ukmergės kultūros centro direktorė Rasa Graužinienė pasakojo, kad kalėdinis karavanas – pernykštis šventinis sumanymas. „Buvome sugalvoję ir paskelbę apie jį pernai. Žmonėms patiko, buvo jau pradėję registruotis, bet dėl karantino visi renginiai buvo atšaukti“, – pasakojo direktorė.

Šiemet tikimasi, kad šventės vyks be trukdžių.

Įstaigas, organizacijas, klubus, mokyklas, bendruomenes, draugijas ir visus ukmergiškius organizatoriai kviečia šventiškai papuošti savo transporto priemones ir dalyvauti kalėdiniame automobilių karavane. 

Registruotis iki gruodžio 6 d. el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba tel. 8 646 90332.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų