Ukmergės ligoninei pasiūlė tapti regionine

Ukmergės rajono savivaldybė sulaukė mums naudingos žinios – kad Ukmergės ligoninė taptų regionine.

Tai reiškia, kad ji turi perspektyvos ne nunykti, o atvirkščiai – plėsti paslaugų spektrą.

Rajono meras Rolandas Janickas informavo, kad Ukmergės rajono savivaldybės administracija yra gavusi Sveikatos apsaugos ministerijos pasiūlymą dėl mūsų ligoninės ateities.

Ministerija mato ją kaip valstybės ir savivaldybės pavaldumo ligoninę, kurioje regiono gyventojams būtų teikiamos antrinio lygio asmens sveikatos priežiūros paslaugos.

Pasak mero, VšĮ Ukmergės ligoninei dalyvaujant sveikatos reformoje, numatoma stiprinti Pediatrijos skyrių, pritraukiant pacientus iš gretimų – Anykščių, Molėtų, Jonavos, Širvintų – rajonų. Tam reikėtų numatyti pavėžėjimo paslaugą bei gerinti susisiekimo galimybes.

Taip pat būtų numatoma palikti lovas psichiatrinėmis ligomis sergantiesiems, o ateityje steigti Psichosomatinių ligų skyrių. Geriatrijos paslaugos toliau būtų teikiamos.

Gavus regioninės ligoninės statusą, būtų dar labiau plečiamas teikiamų paslaugų spektras ir jų prieinamumas ne tik mūsų, bet ir aplinkinių rajonų gyventojams.

Šiems planams numatomos investicijos – 2,5 mln. Eur. Numatomos investicijos būtų skirtos iš valstybės biudžeto, pasinaudojant ES fondų parama.

Investicijų reikėtų ligoninės patalpų pritaikymui neįgaliesiems, reabilitacijos paslaugų įrangos įsigijimui, reanimacijos laboratorijos atnaujinimui, kai kurių patalpų renovavimui, paslaugų prieinamumo kitų rajonų gyventojams užtikrinimui.

Sveikatos reformoje numato dalyvauti ir VšĮ Ukmergės pirminės sveikatos priežiūros centras. Pasirinkus tinklinės pertvarkos pokyčių būdą, būtų tobulinami asmens sveikatos priežiūros paslaugų prieinamumas visiems rajono gyventojams bei kokybė.

Bendradarbiavimo sutartys būtų sudaromos su kitomis asmens sveikatos priežiūros įstaigomis – UAB „Teragyda“, UAB „Vilkmergės klinika“. Pagal parengtas sutartis būtų bendradarbiaujama su Visuomenės sveikatos biuru, Ukmergės socialinių paslaugų centru ir Šeimos centru.

Planuojami mobilių paslaugų plėtra bei nuotolinių paslaugų kokybės gerinimas – telekomunikacijų, technologinių priemonių diegimas. Numatomi ir Psichikos sveikatos centro suaugusiųjų dienos stacionaro paslaugų plėtra, infrastruktūros gerinimas.

Numatomos investicijos – 1,5 mln. Eur. Lėšos būtų panaudotos informacinių technologijų sistemos atnaujinimui, elektromobilio įsigijimui. Vaikų psichiatrijos dienos stacionaro įkūrimui bei kitoms reikmėms.

Nurodymą ministerijai pateikti savo planus dėl sveikatos įstaigų ateities šalies savivaldybės buvo gavusios spalio pabaigoje. Per tą laiką buvo surengtas ne vienas pasitarimas su gydymo įstaigų vadovais ir ministerijų atstovais.

Gruodžio 9 dieną sulauktas ministerijos siūlymas dėl Ukmergės ligoninės perspektyvos – galimybės jai suteikti regioninės ligoninės statusą.

R.Janickas sako, kad tai – labai laukta ir džiugi žinia. Ji suteiks mūsų gyventojams daugiau patogumų. Tai ypač aktualu ir siekiant prisitraukti jaunus sveikatos priežiūros specialistus, nes jie žinos, į kokią perspektyvą turinčią įstaigą atvyksta.

Tikimasi, kad atsiras galimybė pritraukti europinių lėšų.

Pasak mero, dar sveikatos reformos pradžioje mūsų savivaldybė kreipėsi į ministeriją su siūlymu, kad Ukmergės ligoninė taptų regionine. „Džiaugiuosi, kad buvome išgirsi“, – sakė R. Janickas.

Klausimas dėl siūlymo valstybei tapti Ukmergės ligoninės kaip regioninės gydymo įstaigos dalininke turės būti svarstomas rajono savivaldybės tarybos posėdyje.

Greičiausiai svarstymui klausimas bus parengtas jau sausio mėnesį. Tuomet bus detaliai nagrinėjama pertvarka ir būsimų dalininkų teisės bei pareigos. „Metų viduryje jau galėtume turėti dalininką“, – sako rajono vadovas.

Šią informaciją meras pateikė antradienį vykusio savivaldybės tarybos posėdžio pabaigoje.

Žinia sulaukė ne tik pritarimo ir sveikinimų, bet ir dvejonių dėl galimų grėsmių.

Politikai išsakė mintis, kad dalininkas turėtų ateiti su konkrečiu savo įnašu.

Taip pat suabejota, ar nenutiks taip, kad ateityje ministerija diktuos sąlygas, pavyzdžiui, dėl įstaigos vadovo skyrimo ar skyrių veiklos.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Rosie 2021-12-27 17:21
As manau tikrai gera naujiena. Regionine ligonine - daugybe galimybiu Ukmergei.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų