Tualetui naudotą statinį ketina parduoti

Apleistas tualetas buvo vienintelė viltis prispyrus reikalui. Dabar belieka keliauti į mišką... Apleistas tualetas buvo vienintelė viltis prispyrus reikalui. Dabar belieka keliauti į mišką...

Dukstynos kapinių lankytojai atkreipė dėmesį, kad statinio, seniau naudoto kaip tualeto, durys užkaltos.

Ilgus metus patalpos buvo apleistos ir nenaudojamos, taip pat ir neprižiūrimos, tad durų užkalimas sukėlė daug klausimų – gal ruošiamasi pastatą atnaujinti, o gal nugriauti?

Ukmergės miesto seniūnas Žilvinas Dirsė sakė, kad statinys, kaip tualetas, neatitiko net menkiausių higienos reikalavimų, todėl jis buvo išvalytas ir užsandarintas, kad niekas nebelandžiotų.

Dukstynos kapinių lankytojams nuo pavasario iki vėlyvo rudens yra pastatomi ir tvarkomi 4–6 biotualetai. Pasak seniūno, šaltuoju metų laiku kapinės lankomos rečiau.

Tačiau jis sutiko, kad tualeto poreikis gali būti ir žiemą, nes vyksta laidotuvės, metinės, o kapinės nuo miesto gana toli. Ž. Dirsė paaiškino, kad žiemą nėra galimybės valyti ir prižiūrėti biotualetus, todėl jie išvežami. Biotualetai pastatomi balandį, artėjant Motinos dienai, o išvežami lapkritį, po Visų Šventųjų šventės. 

Seniūnas teigė, kad minėtas pastatas nėra seniūnijos prižiūrimų objektų sąraše. Sakė nežinantis, kokia tikroji statinio paskirtis.

Pasak savivaldybės administracijos direktoriaus Dariaus Varno, šis statinys bus įtrauktas į parduodamų objektų sąrašą. Viešas tualetas turi atitikti nustatytas higienos normas. Minėtame statinyje, deja, to padaryti nėra galimybių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # šiknis 2022-02-23 08:31
miškas didelis,tai gal dalins maišelius po savęs susirinkti :lol: ?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų