Pirmą karo Ukrainoje dieną ukmergiškiai prisijungė prie šią šalį palaikančios akcijos.  Dainiaus Vyto nuotr. Pirmą karo Ukrainoje dieną ukmergiškiai prisijungė prie šią šalį palaikančios akcijos. Dainiaus Vyto nuotr.

Rusijai paskelbus invaziją į Ukrainą ir prasidėjus bombardavimams, tūkstančiai šios šalies gyventojų nutarė evakuotis.

Mūsų savivaldybės meras išsiuntė elektroninį laišką ir pasiūlė pagalbą ilgamečio mūsų miesto partnerio Podolės Kameneco žmonėms.

Šio miesto mero Mykhailo Positko atsiųstame laiške rašoma: „Gerbiami kolegos! Dėkojame Jums už žinutes ir išreikštą palaikymą! Prašytume aptarti su savo savivaldybės atstovais, kaip galite mums padėti. Šioje sudėtingoje situacijoje mums svarbi bet kokia parama. Jei turite galimybę priimti evakuotus asmenis, jei prireiktų, suformuoti humanitarinę pagalbą mūsų regionui ar imtis kitų veiksmų, praneškite mums! Mums labai svarbi mūsų partnerių parama!“

Podolės Kamenecas – vienas iš pirmųjų Ukmergės miestų partnerių, su kuriuo dar 1991 metais buvo pasirašyta bendradarbiavimo sutartis.

Bendradarbiavimas vyksta kultūros, socialinėje, sveikatos ir turizmo srityse. Vyksta dainų ir šokių kolektyvų mainai, moksleivių plenerai, dailininkų parodos.

Rusijai užpuolus Ukrainą, visi išgyvename nerimo ir susirūpinimo metą. Pirmąją karo dieną ukmergiškiai prisijungė prie Lietuvoje vykusios akcijos, pasmerkdami neteisėtus Rusijos veiksmus.

Kęstučio aikštėje, prie Laisvės paminklo susirinkę ukmergiškiai sugiedojo Lietuvos ir Ukrainos himnus, išklausė Ukmergės rajono mero Rolando Janicko kreipimąsi.

Vėliau susirinkusiųjų kolona patraukė prie Šventosios upės pakrantėje įrengto dviračių ir pėsčiųjų tako.

2012 m. šis 800 metrų ilgio takas buvo pavadintas Podolės Kameneco vardu.

Akcijos metu čia skambėjo ukrainietiškos dainos, buvo uždegta dešimt aukurų.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Ada 2022-03-03 08:44
https://www.ukmerge.lt/naujienos/buve-partneriai-baltarusijoje-musu-prasymo-neisgirdo-ir-dialogo-nebelieka/
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų