Progimnazijoje lankėsi garsus „YouTube“ turinio kūrėjas

AntanasJ ir „Šilo“ progimnazijos mokiniai.  Gintarės Tuzikienės nuotr. AntanasJ ir „Šilo“ progimnazijos mokiniai. Gintarės Tuzikienės nuotr.

Emilė KAZLAUSKAITĖ, Mantas MATEIKA

 „Šilo“ progimnazijoje svečiavosi garsus „YouTube“ turinio kūrėjas Antanas Jakimavičius, labiau žinomas slapyvardžiu AntanasJ.

Susitikti su 7–8 klasių mokiniais jį pakvietė žurnalistikos būrelio „Sirenos“ vadovė Gintarė Tuzikienė ir karjeros specialistė Virginija Černiauskienė. Tai – jų bendro projekto „Karjera. 21st century“ dalis.

„Mus supa išmaniosios technologijos, išmokome dirbti nuotoliu, o vaikai nuolat įnikę į internetą ir socialinius tinklus. Tad sumanėme į mokyklą pasikviesti žmogų, kuris iš socialinių tinklų uždirba pinigus“, – pasakojo renginio organizatorės.

Internetas ir socialiniai tinklai „suvalgo“ ypač daug mūsų laiko. Dažniausiai nė nepastebime, kiek laiko užsisėdime prie išmaniųjų telefonų, planšečių ar kompiuterių ekranų, naršydami „Facebook“, „Instagram“, „TikTok“ bei kitose platformose.

AntanoJ pokalbio tema buvo „Kaip socialiniai tinklai gali dirbti jums?“ Garsus jaunimo „YouTube“ turinio kūrėjas bei televizijos veidas pasakojo, kaip socialinius tinklus išnaudoti tikslingai. Kad jie veiktų ne kaip brangaus laiko valgytojai, o dirbtų mums, būtų naudingi.

„Pritaikykite savo pomėgius socialiniams tinklams. Mėgstate šokti? Dainuoti? Sportuoti? Filmuokite, rodykite tai. Rinkite sekėjus. Uždirbkite iš to pinigus. Kuriate gražius rankdarbius, piešiate? Rodykite savo darbų nuotraukas, filmuokite juos ypatingoje aplinkoje, parodykite ką nors išskirtinio, sugalvokite, kaip žmonėms tai pateikti kitaip, netradiciškai. Žinoma, tam reikia kantrybės. Turite tą daryti nuolatos ir turite tikėti tuo, ką darote. Gal pasiseks po 20-o karto, o gal – po 100-ojo“, – sakė AntanasJ.

Pasakojo patirtis, kaip jam sekėsi įsitvirtinti socialiniuose tinkluose, su kokiais sunkumais susidūrė ir kiek negatyvo sulaukė. Ypač iš vyresnės kartos atstovų.

„YouTube“ turinio kūrėjas – šių laikų profesija. Ir kai kuriems tikrai tai sunku suvokti. Ne visi vyresnio amžiaus žmonės spėja šuoliuoti išvien su išmaniosiomis technologijomis bei socialinėmis platformomis. Tad, užuot kritikavę vaikus dėl nuolatinio naršymo socialiniuose tinkluose, verčiau turėtų skatinti juos daryti tai tikslingai, išreiškiant kūrybingumą, parodant pomėgius.

„AntanasJ savo „YouTube“ tūrinio kūrėjo kelią pradėjo būdamas 13–14 metų. Būtent tokio amžiaus vaikus pakvietėme pasikalbėti su juo. Labai norime, kad naršymas socialiniuose tinkluose nebūtų betikslis, o šis jaunuolis mokiniams pateikė daug socialinių tinklų privalumų. Vaikai tikrai susidomėjo, uždavė klausimų ir patys dar ilgai diskutavo šia tema“, – sakė žurnalistikos būrelio vadovė G. Tuzikienė ir karjeros specialistė V. Černiauskienė.

Po renginio dar ilgai netilo mokinių kalbos apie šį apsilankymą. Visi džiaugėsi ir net sakė, jog tai – geriausias renginys per visą laiką, kiek jie mokosi. Labai svarbu su jaunais žmonėmis kalbėtis jiems aktualiomis temomis. Taip pat, kaip AntanasJ sakė, tėvai ir pedagogai turi leisti vaikams ieškoti savęs.

Dėkojame už šį šaunų renginį organizatorėms bei svečiui, kuris kalbėjosi, fotografavosi, filmavosi su vaikais, prašiusiems pasirašė, o klausiusiems atsakė į visus rūpimus klausimus.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų