Siesarties kaulų istorijoje aiškėja daugiau detalių

Seimo narys Linas Jonauskas pakartotinai kreipėsi į Aplinkos apsaugos departamentą ir Aplinkos ministeriją, kad būtų įvertinti nauji faktai  dėl Ukmergės rajone, Želvos seniūnijoje, Siesarties upėje, aptikto didelio kiekio elninių gyvūnų gaišenų likučių.

Pasak L. Jonausko, iš pranešėjo jis gavo papildomos informacijos, kad tai – galimas brakonieriavimas.

„Gavau informacijos, kad gyvūnų gaišenos Siesarties upėje yra aptiktos ir 2019 m. pabaigoje. Netoli Žemaitkiemio medžiotojų bokštelių sumestos į krūmus buvo aptiktos elnių kojos, galvos su nupjautais ragais, kailiai ir kiti likučiai. Pranešėjo teigimu, iš aplinkosaugininkų tuomet jokios reakcijos ir veiksmų nesulaukta“, – teigia parlamentaras.

Svarsto, kodėl nupjautos išmėsinėtos elnių gaišenos mėtosi prie upės jau ne vienus metus, o aplinkosaugininkai tokių dalykų nemato.

„Arba tai aplaidus aplinkos apsaugos valstybinės kontrolės darbo organizavimas, arba galimas brakonierių dangstymas“, – daro prielaidas Seimo narys. 

Aplinkos apsaugos departamento ir Aplinkos ministerijos jis prašo įvertinti pateiktą informaciją ir pradėti tarnybinį patikrinimą, kuris padėtų atsakyti į klausimus, kaip buvo tiriami galimo brakonieriavimo atvejai, dėl kurių vietos gyventojai informaciją aplinkosaugininkams teikė jau nuo 2019 metų.

Aplinkos apsaugos departamento Komunikacijos skyriaus „Ukmergės žinioms“ atsiųstame atsakyme dėl šio įvykio rašoma, kad apie gyvūnų gaišenų likučius Siesartyje pranešė pilietiškas žmogus. Tarnyba telefonu pranešimą gavo kovo 30 d.

Vilniaus gyvosios gamtos apsaugos skyriaus pareigūnai iškart nuvyko į nurodytą vietą. Tą patį vakarą buvo pradėta administracinė teisena dėl medžioklės ir atliekų tvarkymo pažeidimų.

„Šiuo metu aplinkosaugininkai tikslina aplinkybes, taigi atsakomybė už pažeidimus priklausys nuo galutinių tyrimo išvadų“, – rašoma atsakyme.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų