Nuspręsk, koks simbolis įkūnija Ukmergę!

Kuris žodis ar frazė, jūsų nuomone, geriausiai atspindi Ukmergę? Kiekvienas Lietuvos miestas turi savitą, tik jiems būdingą veidą bei unikalią dvasią. Todėl LP EXPRESS paštomatų tinklas ir toliau tęsia milžiniško susidomėjimo sulaukusią Miesto simbolių akciją. Gyventojų išrinktus simbolius gatvės menininkai vėliau pavers šiuolaikiniais meno kūriniais, kurie papuoš pasirinktus miestų LP EXPRESS paštomatus.

Šį sykį išrinkti šiuolaikinius simbolius gyventojai yra kviečiami 8 miestams – Biržams, Druskininkams, Gargždams, Kėdainiams, Radviliškiui, Tauragei, Telšiams ir Ukmergei.

Pasiūlyti naują simbolį ar balsuoti už jau pasiūlytą, galima internetinėje svetainėje www.post.lt/miesto-simbolis. Per vieną dieną vienas žmogus gali balsuoti ne daugiau 10 kartų. Balsuojantieji rezultatus matys iškart, o siūlantys savo variantą, jį pamatys kiek vėliau, kai naują žodį ar frazę dar patikrins sistema.

Balsuoti ar siūlyti savo miesto simbolius kviečiame iki šių metų birželio 20 d.  Daugiausiai balsų surinkusius simbolius, kaip ir ankstesniais metais, iliustruos dizaino studijos „Gyva grafika“ menininkai, o jų kūriniai papuoš daugumą mieste esančių LP EXPRESS paštomatų.

„Praėjusiais metais, savo dešimtmečio proga, LP EXPRESS meno kūriniais papuošė dešimtyje didžiausių šalies miestų esančių paštomatų. Renkant simbolius buvo atiduota kone 80 tūkstančių balsų, pasiūlyta virš pusės tūkstančio miestus apibūdinančių žodžių ir frazių. Matydami žmonių neabejingumą ir didžiulį įsitraukimą, šią iniciatyvą nusprendėme tęsti ir šįmet padovanoti stilizuotus simbolius dar 8 Lietuvos miestams. LP EXPRESS paštomatai yra neatsiejama viešųjų erdvių dalis, todėl ir šįmet tikimės miestų bendruomenių aktyvumo balsuojant ir nulemiant kokie simboliai ant jų puikuosis“, – sako Deimantė Žebrauskaitė, Lietuvos pašto Komunikacijos departamento vadovė.

Žygimantas Amelynas, vienas iš „Gyva Grafika“ dailininkų, teigė, kad jam Miesto simbolių projektas yra labai įdomus – piešiniai ant netikėtų paviršių, tokių kaip paštomatai, suteikia nestandartinės nuotaikos bei transformuoja jau akiai tapusias įprastas erdves.

„Žmogus tarsi pažadinamas iš jam įprasto maršruto ir jam pasakoma – „ei, tavo miestas gyvas, jis keičiasi“, – sako menininkas ir priduria, kad didžiausiu iššūkiu tampa kūrybiškas ir nebanalus gyventojų išrinktų simbolių atvaizdavimas.

Šiuo metu ant LP EXPRESS paštomatų dešimtyje didžiausių šalies miestų galima aptikti šiuos gyventojų išrinktus simbolius: Klaipėdoje – „Švyturys“, Vilniuje – „Oro balionas“, Mažeikiuose – „Gatvės gimnastika“, Šiauliuose – „Auksinis berniukas“, Alytuje – „Voverytė“, Marijampolėje – „Kačių kiemelis“, Kaune – „Funikulierius“, Jonavoje – „Joninės“, Utenoje – „Beisbolas“, Panevėžyje – „Senvagė“.

Šiuo metu LP EXPRESS tinklą sudaro 354 paštomatai, kuriuos galima rasti daugiau nei 100 gyvenviečių visoje Lietuvoje. Beveik 98 proc. siuntų gavėjams yra pristatomos jau kitą darbo dieną.

2022 m. LP EXPRESS pagal tinklo plėtrą užėmė pirmąją vietą visoje šalies paštomatų rinkoje.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+5 # Xe 2023-04-27 11:52
Ukmerges miesto simbolis Janicko uzveisti Ukmerges bomzai,nuo kuriu jau niekur nebera ramybes. Autobusu stotis,miesto autobusai,eifelis,Lidl,parkas,visur slapimo dvokas,asocialiu neblaiviu asmenu ordos ir nuolatinis centu kaulijimas. :-x

Kuo virto Ukmerge per 2 Janicko kadencijas. :-x

Ukmerges simbolis - Bomzas kaulyjantis centu. :-x
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Pasidomet 2023-04-27 15:28
vertetu kaip jie tais bomzais tapo, kiek ju saskaita sutaupyta ir dingo ju gyv.plotai.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Xe 2023-04-27 17:04
Esme ne kaip tapo bomzais,o kad Ukmerges valdzia jiems sitame mieste sukure siltnamio salygas.

Zmones turi priklausomybes,socialiniu igudziu stoka ir t.t. bet niekas nieko nedaro,kad zmonems padetu,gydytu priklausomybes,padetu susirasti darba,busta ir t.t. Ukmerges valdzia tiesiog ignoruoja problema.

Nenormalu ant tokio mazo miesto tureti sitiek asocialiu zmoniu. Reikia kazka del to daryti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # Tai daro 2023-04-27 17:18
biudzeto pinigus plauna. Kiek milijonu dar sutaupyta. I savivaldybes biudzeta pasiziutekit. Popieriuje ten tokios sumos vaiksto. O ju parasa gauti- niekinis darbas. Uz buteli pasiraso.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+2 # Pasiraso 2023-04-27 17:20
kad turi, gavo, suteikta. O busteliai parduoti saviems,uz likutine kaina.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Ukmerges 2023-04-27 19:36
Pasiulymai Ukmerges simboliui:
1. Niekaip nebaigiama rekostrukcija prie "vilko"
2. Niekaip nebaigiamas centro projektas (bomzai dar plyteles klijuoja"
3. Islauzytas ir isplautais takais ligonines parkas
4. Skestantis takas, kuri valdzia zadejo pazvyruoti po eilinio uzliejimo, kaip zvyrkelius
5. Sugadintos visos aplinkines gatves po linu gatves remonto
6. Zvyrkeliai mieste
7. Kaip 90uju odine striuke is gabaliuku atrodancios Ukmerges gatves
8. Ukmerges gimdymo namai Jonavoje
9. Nauju projektu badas ir nulis kompetencijos is baltuju rumunper paskutinius 4 metus
10. Na ir!!!!! Nauja administracijos direktore!!!!!!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Isduokit 2023-04-28 08:29
kas gi ta administracijos direktore bus?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # pasiulymas 2023-04-28 05:47
labai taiklus, tik gal 8 netinka....visą kita- super.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-7 # Jadvyga 2023-04-28 13:36
Gėriuosi paukšteliais (balandžiais) įvairiose Ukmergės miesto erdvėse. Džiugina " kalbančios" skulptūros ant įvairių pastatų. Didžiuojuosi vis gražėjančiu miestu.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+1 # Isduokit 2023-04-28 14:01
kada dainuoja balandziai ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų