Spigino šaltis: didžiausias džiaugsmas – mokiniams

Gedimino Nemunaičio nuotr. Spigina šaltis. Gedimino Nemunaičio nuotr. Spigina šaltis.

Pirmadienio rytą Ukmergėje spigino 26-ių laipsnių šaltis.

Mokiniai džiaugėsi viena diena pailgėjusiomis atostogomis, mat pirmadienį jie turėjo grįžti į mokyklas po dviejų savaičių kalėdinių atostogų.

Pastarosios naktys Rytų Lietuvoje – pačios šalčiausios šią žiemą, ir nedaug trūko iki pastarųjų metų šalčio rekordo – paskutinį kartą dar šalčiau Lietuvoje buvo 2021 m. vasario mėnesį kuomet Ukmergėje atšalo iki –28,4 °C.

Ukmergės rajono savivaldybės Švietimo, kultūros ir sporto skyriaus vedėjas Vaidotas Kalinas informavo, kad yra bendra nuostata, kuria vadovaujantis, jei oro temperatūra nukrinta iki 20-ies laipsnių šalčio ar žemiau, į mokyklą gali neiti pradinukai ir 5-ų klasių mokiniai. Jeigu oro temperatūra yra 25 laipsniai žemiau nulio, į mokyklą gali neiti ir kitų klasių mokiniai.

„Atskirai atsiklausti mokytojų nereikia. Sprendimą, išleisti ar neišleisti vaiko į mokyklą, priima tėvai. Tačiau praktika šiek tiek kitokia. Mokytojai glaudžiai bendradarbiauja su tėvais, yra pokalbių grupės, elektroninis dienynas, ir tėvai teiraujasi, ką daryti. Mokytojams nelengva visiems atsakyti“, – kalbėjo V. Kalinas.

Skyriaus vedėjas patikino, kad, tėvams atvežus vaikus į ugdymo įstaigą, jų priežiūra, maitinimas ir ugdymo procesas bus užtikrintas. „Mokytojams yra darbo diena, ir net ir vienam vaikui atėjus su juo bus dirbama – ne nauja tema, bet kartojimas“, – sakė V. Kalinas. Pirmadienio prognozė rodė, kad šaltis atlėgs.

Ateityje, jeigu šalčiai užsitęstų, yra galimybė organizuoti hibridinį (tiesioginį ir nuotolinį) mokymą, panaudojant turimas technologijas“, – sakė skyriaus vedėjas.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų