Kaimynai neišveda šuns – išmatų smarvė dusina

Deltuvos gatvėje gyvenanti moteris pasakojo, kad virš jos esančiame bute, tiksliau – jo balkone, – didelė netvarka.

„Žmonės ten laiko šunį, kurio neveda į lauką. Šuo dergia balkone, per lubas teka, smarvė didžiulė“, – pasakojo gyventoja.

Ji teigė, kad kreipėsi į Ukmergės butų ūkio vadybininką, bet šis problemos neišsprendė. „Ką daryti – dūstu nuo smarvės, visos lubos išpuvo“, – kalbėjo moteris.

UAB Ukmergės butų ūkio direktorius Raimondas Baltaduonis sakė, kad bendrovei jau teko spręsti panašias problemas, susijusias su gyvūnų laikymu, tačiau skundas būtent iš šio namo gyventojos jo nepasiekė.

„Šiuo atveju reikėtų kreiptis į veterinarijos tarnybą dėl gyvūno nepriežiūros. Mes keletą kartų jau sprendėme panašias problemas ir, atrodo, tai padėjo. Taisyklių nesilaikantys gyventojai gavo įspėjimus ar baudas. Taip pat ir dėl šiukšlių kaupimo, – kalbėjo  R. Baltaduonis. – Tačiau, kad galėtume kreiptis į atitinkamas institucijas, mus reikalingas pagrindas – gyventojo raštu pateiktas prašymas ar skundas.“

Direktorius priminė, kad geriausia į Butų ūkį kreiptis raštu. Prašymo forma nėra nustatyta, pakanka elektroniniu paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. parašyti keletą sakinių, kokia yra problema. Raštu pateiktus prašymus bendrovės administratorė užregistruoja, o direktorius suformuoja užduotis ir nukreipia specialistams jas vykdyti.

Paaiškino eiliškumą: „Pirmiausia patys rašome įspėjimą buto savininkui, o jeigu niekas nesikeičia, tada kreipiamės į institucijas, turinčias įgaliojimus tikrinti ir skirti baudas. Kai įsikiša institucijos, situacija pasikeičia.“

Dėl prabėgusių lubų sakė, kad, jei butas apdraustas, galima kreiptis į draudimą dėl žalos atlyginimo. O jeigu draudimo nėra, gyventojai lubas greičiausiai teks remontuoti savo lėšomis.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # Xe 2023-07-17 05:47
Nekenciu zmoniu laikanciu sunis balkonuose - sunys lojairgasdina mano karve ir 2 kiaules balkone.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # siulymas 2023-07-17 06:07
o kaip bausti kakojancius gatvėje?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų