VRM siunčia Ukrainai pagalbos už 1,8 mln. Eurų

Vyriausybė pritarė Vidaus reikalų ministerijos (VRM) parengtiems nutarimų projektams, pagal kuriuos skubiai teikiama pagalba Ukrainai.

Iš VRM pavaldžių statutinių tarnybų ir valstybės rezervų suformuoti du pagalbos paketai – civilinės saugos ir ginkluotės. Jų bendra vertė – 1,8 mln. Eur. Ukraina tarptautinę bendruomenę yra informavusi, kad pagalba jai reikalinga nedelsiant.

Naudojant Europos Sąjungos tarptautinės civilinės saugos mechanizmą, Ukrainai Lietuvos teikiamos pagalbos paketą sudaro gaisrų gesinimui ir gelbėjimo darbams atlikti reikalinga įranga – valtys, mobilūs šildymo prietaisai, individualūs dozimetrai ir dujokaukės, ugniagesio pirštinės ir pošalmiai, taip pat įranga ryšiui užtikrinti – ugniasienės, maršrutizatoriai, tarnybinė stotis. Iš viso tai siekia 260 tūkst. Eur.

Vyriausybės nutarimu šios pagalbos siuntos nugabenimas pavedamas organizuoti Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentui prie Vidaus reikalų ministerijos.

Papildomai iš vidaus reikalų statutinių įstaigų rezervo Ukrainai siunčiama įvairios ginkluotės už 1,5 mln. eurų.

Pasak vidaus reikalų ministrės Agnės Bilotaitės, šiuo sudėtingu metu Ukrainai ypač reikalinga tarptautinių partnerių parama ir solidarumas. Dalį prašomos pagalbos Ukrainai jau pasiūlė 8 Europos Sąjungos šalys: Kroatija, Slovėnija, Prancūzija, Airija, Austrija, Ispanija, Rumunija, Švedija.

Ukrainai trūksta transporto priemonių ir specialios įrangos, asmeninių apsaugos priemonių, ryšio įrangos ir medicinos priemonių.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # Ada 2022-02-27 12:36
Karius siuskit, pareigunus su ginkluote i pagalba!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų