Pakeltos lysvės – praktiškas ir estetiškai patrauklus sprendimas kiekvienam kiemui ir daržui

Pavasaris jau įgavo pagreitį, todėl pats laikas pamąstyti apie darbus, kuriuos reikėtų atlikti tiems, kurie nori praktiško ir estetiškai atrodančio daržo ar kiemo. Vienas iš tų darbų – tai pakeltų lysvių įrengimas. Planuojate įsirengti pakeliamas lysves, bet nežinote nuo ko pradėti paieškas? Platų kokybiškų ir ilgaamžių pakeliamų lysvių pasirinkimą rasite, sekdami šią nuorodą: https://www.akmenys.lt/pakeltos-lysves.

Kodėl vertą įsirengti pakeltas lysves?

Pakeltas lysves verta įsirengti dėl nenuginčijamų jų privalumų. Vienas iš tokių privalumų, kuriais pasižymi pakeltos lysvės, yra patogi jų priežiūra. Pakeltose lysvėse auginant daržoves, prieskonines žoleles ir t. t. ravėjimo sezonas nieko nebegąsdina, nes tokiose lysvėse piktžolės auga pastebimai rečiau, o ir tas, kurios vis dėlto išauga, ravėti yra žymiai paprasčiau. Sodininkai ir daržininkai, kurie jau naudojasi tokio tipo lysvėmis, vieningai teigia, kad pastebimai sumažėjo kelių ir nugaros skausmų, susijusių su sodo ar daržo priežiūros darbais, nes sėjant ar sodinant, laistant, ravint ir pan. nereikia nuolat lankstytis ir tūpčioti, todėl mažiau apkraunama nugara ir sąnariai. Dar vienas pakeltų lysvių privalumas yra tas, kad jose esanti žemė ar durpių substratas greičiau sušyla, o tai reiškia, kad praktiškai viskas, ką nuspręsite jose auginti, greičiau sudygs, suvešės ir gausiau derės. Didžiulis pakeltų lysvių privalumas yra ir tas, kad medžiagos, iš kurių yra pagaminta tokios lysvės konstrukcija, yra atspari vandens, saulės kaitros, šalčio, trąšų ir t. t. poveikiui. Pažymėtina, kad pro pakeltos lysvės konstrukcijas taip pat neprasiskverbia ir augalų šaknys. Ne ką mažiau svarbu ir tai, kad panaudodami pakeltas lysves savo daržo įrengimui, lengvai galėsite susikurti estetiškai patrauklų daržą, kuris bus ne tik tvarkingas, bet ir praktiškas.

Pakeltų lysvių tipai. Kokie jie?

Įprastai pakeltos lysvės į tipus yra skirstomos pagal medžiagą, iš kurios yra gaminamos, t. y., į medines, cinkuotas metalines arba iš GPPS medžiagos pagamintas pakeltas lysves. Medines pakeltas lysves patartina rinktis tiems sodininkas ir daržininkams, kurie ieško natūraliai gamtinei aplinkai draugiškų pakeltų lysvių. Šio tipo lysves galima lengvai perdažyti, todėl puikiai tiks ir tiems žmonėms, kurie savo aplinkoje nori nuolat kažką keisti, puošti ir dekoruoti. Medinės pakeliamos lysvės yra sutvirtintos metalinėmis jungiamosiomis konstrukcijomis, kurios tvirtai „laiko“ visas medinės pakeliamos lysvės kraštines. Antrojo tipo pakeltas lysves ypač vertina tie, kurie siekia įsirengti lysves, kurios pasižymėtų aukštu atsparumu išorinių dirgiklių poveikiui. Cinkuotos pakeltos lysvės dažniausiai yra gaminamos iš 1 mm storio cinkuoto metalo profilių, o pati lysvės konstrukcija yra neįtikėtinai tvirta ir stabili. Šio tipo pakeltas lysves nesudėtinga sumontuoti, tvirtinti ir tikrai paprasta prižiūrėti. Cinkuotos pakeltos lysvės gali būti lengvai pritaikomos pagal individualius poreikius, nes jos yra gaminamos įvairesnio aukščio ir dydžio. Pažymėtina, kad pakeltos lysvės matmenys ir modeliai gali būti keičiami ir modeliuojami ir pagal individualius pageidavimus, pateikiant specialų užsakymą. Trečiojo tipo lysvės, t. y., lysvės, pagamintos iš GPPS medžiagos, pasižymi estetiška išvaizda, aukšta kokybe, atsparumu UV ir temperatūros svyravimams bei drėgmei. Šio tipo lysves paprasta montuoti ir lengva prižiūrėti.

Įsirengėte pakeltas lysves ir ieškote, kur būtų galima įsigyti kokybiškų sodo ir daržo prekių internetu? Jums pats laikas apsilankyti svetainėje akmenys.lt. Šioje svetainėje galėsite „paganyti akis“ ir į jau minėtų pakeltų lysvių modelius, ir išsirinkti kitų sodo ir daržo darbams reikalingų priemonių.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų