Trumpai ir aiškiai apie mezgimo siūlus

Mezgimo siūlai yra tiesios linijos, pagamintos iš įvairių tekstilės pluoštų. Paprastai parduotuvėse juos matome susuktus į kamuoliukus ar rites, nors galima rasti ir kitokių pavidalų. Verpalai daugiausia naudojami austi audiniams, megzti ir nerti drabužiams ar kitiems daiktams.

Siūlų rūšys

Pagal siūlų sudėtį jie gali būti sudaryti iš vienos medžiagos arba medžiagų mišinio. Gryni mezgimo siūlai yra pagaminti iš pluoštinių medžiagų, tokių kaip medvilnė, vilna, šilkas, dabar jau ir kanapės. Maišyti verpalai paprastai yra gaminami iš dviejų ar daugiau pluoštų, tokių kaip poliesterio ir medvilnės siūlai, vilnos ir viskozės maišyti siūlai ir kt. Šie siūlai naudojami audiniams, kurie pabrėžia abiejų pluoštų privalumus.

Siūlai taip pat yra skirstomi pagal jų storį, kuris gali būti labai įvairus: nuo itin smulkių gijų iki tikrai storų siūlų.

Pagrindiniai pluoštai, iš kurių yra gaminami siūlai

Rinkoje rasite begalę mezgimo siūlų, todėl iš pirmo žvilgsnio gali atrodyti sunku išsirinkti. Kita vertus, toks platus pasirinkimas leidžia įgyvendinti bet kokį sumanymą, nes kiekvienas pluoštas pasižymi skirtingomis savybėmis.

Mezgimo siūlai yra gaminami iš natūralių bei sintetinių pluoštų. Štai pagrindinių sintetinių pluoštų sąrašas:

  • viskozė,
  • nailonas, 
  • poliesteris ir kt.

Pagrindinių natūralių pluoštų sąrašas:

  • linas,
  • medvilnė,
  • šilkas,
  • avių vilna,
  • merino vilna,
  • alpakos vilna,
  • moherio vilna ir kt.

Kainos atžvilgiu sintetinių pluoštų mezgimo siūlai yra kur kas pigesni, tačiau jų teikiamų savybių nepalyginsite su siūlais iš natūralių pluoštų. Kita vertus, ir sintetinių pluoštų siūlai turi ką pasiūlyti. Drabužiai ar kiti rankdarbiai iš tokių siūlų yra ne tokie reiklūs priežiūrai bei labiau atsparūs dilimui ir skalbimui. Tačiau siūlai iš natūralių medžiagų gali pasiūlyti ypatingą jaukumą, šiltumą, minkštumą, gerą oro cirkuliaciją ir daugelį kitų privalumų.

Kur pirkti mezgimo siūlus?

Ne paslaptis, kad daugelį prekių žmonės perka internetu. Tai tarsi savaime suprantamas dalykas. Internetas gali padėti sutaupyti pinigų, bet svarbiausia - laiko ir jėgų. Internetu galite lengviau palyginti kainas ir greičiau rasti tai, ko ieškote. Siūlai mezgimui internetu pigiau, tad nelaukite ir išsirinkite gražiausius siūlus savo sumanytiems projektams.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų