Gedimino Nemunaičio nuotr. Iš rajono politikų skyriaus lankytojai gavo naują dovaną – neįgaliesiems vežti pritaikytą automobilį. Gedimino Nemunaičio nuotr. Iš rajono politikų skyriaus lankytojai gavo naują dovaną – neįgaliesiems vežti pritaikytą automobilį.

Lina SUKACKIENĖ

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro administratorė

Mūsų centro skyriuose dirbantys socialiniai darbuotojai, socialinio darbuotojo padėjėjai, slaugytojų padėjėjai ir kiti specialistai yra žinomi mieste ir rajone. Jų veiklos sritis gili, jautri ir reikalaujanti aukštos kompetencijos. O problemos vis naujos, vis aštresnės. Juk žmogaus gyvenimas kartais pasisuka tokiomis kryptimis, kad net fantastai savo romanuose apie tai nerašo.

Dienos socialinės globos institucijoje skyriaus klientams teikiama kompleksinė specialistų – socialinių darbuotojų, socialinio darbuotojo padėjėjų, slaugytojų padėjėjų, psichologo – pagalba.

Šiemet skyrius atšventė įkurtuves naujose patalpose, nauju adresu Vilniaus gatvėje.

Gražią dovaną šio skyriaus lankytojai neseniai gavo iš rajono politikų – naują neįgaliesiems vežti pritaikytą automobilį. Jo labai reikėjo. Todėl centro darbuotojai ir lankytojai džiaugiasi, kad pažadą skirti finansavimą šiai paslaugai ištesėjo Ukmergės rajono meras Rolandas Janickas ir administracijos direktorius Darius Varnas.

Ir štai, dovana jau Ukmergėje.

„Mus lankantys ir prižiūrintys angelai“, – taip žmonės vadina Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centro projekte „Integrali pagalba Ukmergės rajone“ dirbančias moteris.

Septynerius metus vykdant šį ES projektą, centro Integralios pagalbos skyrius teikia slaugos paslaugas klientų namuose. Šios moterys įrodė, kad atitinka visus reikalavimus ir viską padaro, kad slaugos ir globos paslaugos klientams namuose būtų teikiamos kvalifikuotai vienu metu.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos sprendimu šiai paslaugai teikti skirtas papildomas finansavimas iki 2022 metų.

Socialinio darbo su šeimomis sektoriuje dirba atvejo vadybininkai ir socialiniai darbuotojai. Tai labai naujai kuriama patirtis ir bendravimo su šeimomis metodai. Jų korekcija numatyta nuo 2020 metų.

Džiaugiamės, kad bendradarbiaudami su Lietuvos vaikų fondu randame rėmėjų, kurie praskaidrina kuklias kai kurių šeimų gyvenimo ir buities sąlygas.

Ukmergės nestacionarių socialinių paslaugų centre teikiama ir nakvynės namų paslauga. Asmenys, patiriantys bendruomenės atskirtį dėl gyvenimo būdo ar įpročių, turi nakvynės vietą, šiltą arbatą, socialinių darbuotojų ir padėjėjų pagalbą.

Šiemet atsirado nauja paslauga – asmeninio asistento, o neseniai centrą pasiekė žinia, kad mūsų pačių parengtas projektas teikti pagalbos priimant sprendimus paslaugas laimėjo respublikinį konkursą.

Ruošiamės šios paslaugos atėjimui į mūsų centro paslaugų ratą. Už kiekvienos problemos – konkretus žmogus. Ne visas problemas galima nuspėti. O socialinį darbą dirbantys žmonės turi rasti kasdienius atsakymus į kiekvieną klausimą.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų