Kviečia teikti kandidatūras į rinkimų komisijų narius

Artėjant savivaldybių tarybų rinkimams, Teisingumo ministerija kviečia piliečius siūlyti savo kandidatūras į savivaldybėse sudaromų rinkimų komisijų narius.

Teisingumo ministras Elvinas Jankevičius turi teisę į šių komisijų narius pasiūlyti savo kandidatus.

Iš viso Vyriausiajai rinkimų komisijai teisingumo ministras privalo pateikti ne mažiau nei 60 kandidatų, t. y. mažiausiai po vieną į kiekvieną savivaldybės rinkimų komisiją.

Savivaldybėse sudaromų komisijų nariai vykdo ir prižiūri, kaip vyksta rinkimai konkrečioje savivaldybėje, teikia informaciją apie rinkimų eigą rinkėjams, sudaro apylinkių rinkimų komisijas, prižiūri balsavimą paštu, rinkimų agitacijos metu atlieka politinės reklamos stebėseną, svarsto skundus ir kt.

Asmenys, norintys tapti teisingumo ministro deleguotais savivaldybių rinkimų komisijų nariais, turi būti pilnamečiai, turėti aukštąjį teisinį išsilavinimą ir gyventi ar dirbti toje savivaldybėje.

Į komisijos narius negali pretenduoti asmenys, kurie buvo per paskutinius trejus Seimo, Respublikos Prezidento, savivaldybių tarybų rinkimus arba referendumą atleisti iš rinkimų arba referendumo komisijos už Seimo, Respublikos Prezidento, Savivaldybių tarybų rinkimų ar Referendumo įstatymų pažeidimą. Rinkimų komisijų nariais taip pat negali būti teisėjai, kol eina šias pareigas, taip pat asmenys, rinkimų dieną atliekantys privalomąją karo arba alternatyviąją krašto apsaugos tarnybą, taip pat likus 65 dienoms iki rinkimų neišėję į atsargą profesinės karo tarnybos kariai arba statutinės institucijos ir įstaigos pareigūnai ar asmenys, kurie pagal specialius įstatymus ar statutus negali dalyvauti politinių partijų veikloje.

Kandidatai turi Teisingumo ministerijai nurodyti savivaldybę (rinkimų komisijos pavadinimą), į kurios rinkimų komisiją asmuo pretenduoja, taip pat pateikti savo vardą, pavardę, gimimo datą, darbovietę, užimamas pareigas, kontaktinį telefoną, informaciją apie išsilavinimą (nurodyti, kada ir kur buvo įgytas aukštasis teisinis išsilavinimas). Atrinktų kandidatų prašoma pateikti papildomą informaciją.

 Kandidatai taip pat turėtų nurodyti, jei yra anksčiau turėję patirties dirbdami rinkimų komisijose.

Pretendentai kviečiami savo kandidatūras Teisingumo ministerijai teikti iki lapkričio 15 d. el. p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

Savivaldybių rinkimų komisijas rinkimų laikotarpiui sudaro Vyriausioji rinkimų komisija ne vėliau kaip likus 74 dienoms iki rinkimų. Į jų sudėtį taip pat pateks kandidatai, kuriuos pasiūlys Lietuvos teisininkų draugija, savivaldybių administracijų direktoriai, taip pat partijos, kurios gavo Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų