K. Krivickas: į viešumą keliu didžiausias Ukmergės problemas, konstatuoju vietos valdžios nutylimus faktus, užduodu valdžiai nepatogius klausimus ir pateikiu gyventojams naudingus sprendimus

PROBLEMA Nr. 1. Kiekvieną dieną vis daugiau Ukmergės ir rajono gyventojų kreipiasi į mane ir praneša, kad ištisas valandas ir net dienas jie negali prisiskambinti į Ukmergės ligoninės ir poliklinikos registratūrą, negali laiku patekti pas gydytojus, jiems nesuteikiama reikiama pagalba, nors Ukmergės ligoninės ir poliklinikos vadovai skelbia, kad dirba 80 proc. pajėgumu!

Tačiau tiek į mane, tiek į vietos laikraščius, tiek į vietos valdžią kreipiasi daugybė žmonių, kurie skundžiasi, kad negali laiku patekti pas gydytojus, jeigu po kelių valandų ar dienų ir pavyksta prisiskambinti – vizitas pas gydytoją paskiriamas po mėnesio ar net dviejų! Žmonės skundžiasi, kad telefonu suteikiamos konsultacijos negali prilygti tiesioginei apžiūrai, o atsidūrę ligoninėje ir poliklinikoje patiria įvairiausių problemų: labiausiai piktina negalėjimas prisiskambinti į registratūrą, ilgiausios eilės pas gydytojus, telefoninis gydymas, grubus ir nemandagus registratūros ir priėmimo darbuotojų elgesys, yra pranešimų net apie neatliktas gyvybiškai svarbias procedūras. 

FAKTAS. Ukmergės ligoninei nuo 2013 metų vadovauja buvęs „valstiečių“ partijos kandidatas, vėliau tapęs socialdemokratų partijos kandidatu – R. Civilka.

KLAUSIMAI. Kodėl tiek daug žmonių nėra patenkinti Ukmergės ligoninės ir poliklinikos veikla? Kodėl tiek daug žmonių ir šiandien negali laiku sulaukti tinkamos ir visavertės medicinos pagalbos?

SPRENDIMAS. Ukmergės ligoninės direktorius R. Civilka turi pripažinti, kad nesusitvarko su problemomis, negeba jų išspręsti ir turi atsistatydinti. Naują ligoninės vadovą vietos valdžia: meras R. Janickas, mero pavaduotoja A. Balčiūnienė, administracijos direktorius D. Varnas, tarybos nariai A. Dudėnas, V. Krikštaponis ir visa savivaldybės taryba turi įpareigoti nedelsiant 100 procentų atkurti tiesiogiai, o ne teikti telefonu sveikatos paslaugas gyventojams. Naujasis vadovas privalo atlikti įstaigos teikiamų paslaugų kokybės auditą ir, atsižvelgęs į gyventojų skundus ir audito metu nustatytus trūkumus, nedelsiant imtis priemonių problemoms išspręsti. Tapęs Seimo nariu, įsipareigoju aktyviai stebėti procesą ir prižiūrėti, kad šis sprendimas būtų įgyvendintas.

PROBLEMA Nr. 2. Ukmergėje ir rajone mirtingumas nuo COVID-19 ir bedarbystė muša rekordus! Naujausiais duomenimis Ukmergėje ir rajone bedarbystė yra didžiausia Lietuvoje! Visoje Lietuvoje darbo neturi 13,3 proc. žmonių, o Ukmergės rajone – beveik 18 proc. gyventojų yra bedarbiai! Žmonių pajamos reikšmingai sumažėjo. Butų ūkio mokesčiai padidėjo. Socialinė atskirtis padidėjo. Sunkius laikus išgyvena ir vietos verslas. Ukmergę jau ištiko rimta socialinė ir ekonominė krizė. Ukmergė tapo COVID-19 židiniu ir čia mirė penkis kartus daugiau gyventojų negu kitur Lietuvoje. Nuo pandemijos pradžios nuo COVID-19 mirė devyni ukmergiškiai. Visoje Lietuvoje – 89 žmonės. Nereikia būti dideliu matematiku, kad suskaičiuotum – daugiau nei 10 procentų visos Lietuvos aukų nuo COVID-19 mirė Ukmergės rajone. Nors čia gyvena vos daugiau nei 1,5 proc. Lietuvos gyventojų. Vadinasi, ukmergiškių nuo COVID-19 mirė penkis kartus daugiau nei vidutiniškai kitų žmonių Lietuvoje!

FAKTAS. Ukmergės rajonui vadovauja meras, Darbo partijos atstovas R. Janickas, mero pavaduotoja, konservatorių partijos atstovė A. Balčiūnienė, tarybos nariais yra Darbo partijos atstovas V. Krikštaponis ir socialdemokratų atstovas A. Dudėnas. Dabartiniai tarybos nariai: A. Balčiūnienė, V. Krikštaponis, A. Dudėnas – kandidatuoja į Seimą. Dabartinis Seimo narys nuo Ukmergės yra „valstietis“ J. Varžgalys.

KLAUSIMAI. Gerbiami rinkėjai, kaip vertinate tokius politikus, kurie krizės akivaizdoje, nebaigę darbo, neįvykdę įsipareigojimų jau dairosi aukštesnio posto? Kaip manote, ar vietos valdžia tinkamai reagavo ir reaguoja į COVID-19 sukeltą krizę ir sprendžia jos pasekmes: problemas dėl ligoninės veiklos ir itin didelio gyventojų mirtingumo nuo COVID-19, bedarbystę, socialinę atskirtį, sumažėjusias gyventojų pajamas? Kaip vertinate dabartinių Seimo narių veiklą, sprendžiant Ukmergės problemas?  Kaip manote, ar Ukmergei reikalingi ryžtingi pokyčiai?

SPRENDIMAS. Ukmergei reikalingi ryžtingi pokyčiai, politikoje reikalingi nauji, energingi, veržlūs žmonės, pasiryžę veikti drąsiai, efektyviai ir neturintys sąsajų su dabartinės valdžios voratinkliais. Akivaizdu, kad šiuo metu valdžioje esantys politikai negeba išspręsti didžiausių problemų, kurios kamuoja Ukmergės ir rajono gyventojus.

PROBLEMA Nr. 3. Prasti keliai, nesibaigiantys remontai, betvarkė Butų ūkyje ir nuolat didėjantys paslaugų mokesčiai, neteisingas šiukšlių mokestis ir vietos valdžios nepotizmas.

Didžiausia Ukmergės ir rajono problema yra ta, kad į svarbiausius miesto įstaigų ir įmonių postus valdžioje esantys ponai įdarbina ne geriausius tos srities profesionalus, o su vietos valdžia ir valdančiomis partijomis artimai susijusius žmones. Tai vadinama nepotizmu arba savų protegavimu. O kai kurie ryšiai ir faktai turi ir korupcijos bei piktnaudžiavimo požymių. Tarybos nariais yra broliai, seserys, vyrai ir žmonos. Jie visi tarpusavyje susiję įvairiais politiniais susitarimais dėl valdžios. Gavo valdžią. Susitarė kaip pasidalyti įtaką ir dabar tą įtaką naudoja savo asmeninei, o ne Ukmergės žmonių gerovei. Kai kurie iš jų nori laimėti ir šio rudens Seimo rinkimus. Kad naujai išrinktas Seimo narys taip pat būtų iš „savų“ kompanijos. Tada nekels bangų. Problemas nutylės. Tarpusavyje susitars. Galės jie ir toliau ramiai tvarkyti savo gerovę. O Ukmergės ir rajono gyventojai ir toliau net neturės kur kreiptis dėl iškilusių problemų. Nes visur „savi“.

Šiandien Ukmergės ir rajono gyventojai valdžios sprendimu moka pinigus už... orą! Už šiukšles mokate ne pagal tai, kiek iš tiesų šiukšlių išmetate, o pagal tai, kokio dydžio bute ar name gyvenate ir kiek dar žmonių registruota kartu. Šiukšlių išmetate mažai. O mokate daug. Bet juk tai – absurdas! Taip neturi būti. Už šiukšles turite mokėti tiek, kiek tų šiukšlių realiai išmetėte.

Apie betvarkę Ukmergės butų ūkyje – išvis atskira kalba. Yra daugybė problemų. Mokesčiai gyventojams nuolat didinami. Kai kurios paslaugos nuo metų pradžios padidėjo dvigubai ir net trigubai. Žmonės priversti mokėti didesnius mokesčius nežinia už ką. Paslaugų kainos išpūstos. Kai kuriais atvejais žmonės turi mokėti už prekes ir paslaugas, kurių iš viso negavo. Paslaugų kokybė gyventojų netenkina. Yra nemažai įtarimų, kad gyventojų suneštos lėšos Butų ūkyje išleidžiamos neracionaliai, švaistomos ir net grobstomos.

FAKTAI. Sprendimus didinti Butų ūkio tarifus gyventojams priima dabartiniai tarybos nariai, sprendimus dėl šiukšlių mokesčių priima dabartiniai tarybos nariai, ligoninei vadovauja socialdemokratų atstovas R. Civilka, asfaltas iki namų pirmiausiai nutiesiamas Seimo nariui socialdemokratui A. Dudėnui, kurio žmona taip pat buvo rajono politikė, Ukmergės butų ūkyje buvo įdarbinti net du dabartinės tarybos nariai: „valstietis“ K. Jurkevičius ir „Tavo Ukmergės“ narys A. Kalesnikas, kuris po mano paviešintų faktų ir kreipimosi į VRK skubiai paliko darbą ir pasitraukė iš tarybos. Dar du tarybos nariai: V. Mikalajūnas („Tavo Ukmergė“) ir R. Pivoras („valstiečiai“) ėjo Ukmergės pirminio sveikatos priežiūros centro (ligoninės ir poliklinikos) stebėtojų tarybos narių pareigas. Mero pavaduotoja konservatorė A. Balčiūnienė paskirta vadovauti finansinę paramą dalijančiam Ukmergės smulkaus ir vidutinio verslo fondui ir taip toliau. Socialdemokratų partijos narys, Ukmergės tarybos narys, buvęs Seimo narys ir dabar vėl kandidatas į Seimą A. Dudėnas: naujutėlis asfaltuotas kelias iki jo namo už mokesčių mokėtojų pinigus buvo nutiestas dar 2015 metais, kai A. Dudėnas buvo Seimo nariu. Dabar jis vėl kandidatas į Seimą. Nuo Socialdemokratų partijos.

KLAUSIMAI. Ar jus tenkina tokia situacija? Ar ir toliau ketinate ramiai susitaikyti su tokia realybe? 

SPRENDIMAS. Esu jūsų žemietis, kilęs iš Ukmergės. Čia gimė ir gyveno mano tėvas. Šiame krašte gimė, gyveno, dirbo ir amžinojo poilsio atgulė mano seneliai ir proseneliai. Ukmergės krašte yra pačios giliausios, daugiau nei šimtą metų siekiančios mano giminės šaknys. Nesu susijęs su vietos valdžios grupuotėmis. Esu ne vietos valdžios proteguojamas, o Ukmergės žmonių interesus atstovaujantis ir ginantis kandidatas į Seimą. Esu Ukmergės žmonių palaikomas kandidatas. Mano pareiga žinoti Ukmergės ir rajono problemas, išklausyti žmonių bėdas, jas drąsiai viešinti ir padėti išspręsti. Jeigu ir jūs susidūrėte su problemomis ligoninėje, poliklinikoje, Butų ūkyje, savivaldybėje, nerandate teisybės, esate skriaudžiamas vietos valdininkų, jūsų bėdas ignoruoja ir nepadeda išspręsti – kreipkitės tiesiogiai į mane, skambinkite man numeriu 8 687 39045.

Ir toliau drąsiai ir ryžtingai atstovausiu ir ginsiu Ukmergės ir rajono žmonių interesus. Jeigu jūsų valia būsiu išrinktas į Seimą, turėsiu dar daugiau įgaliojimų, galimybių ir įrankių spręsti jūsų problemas, atstovauti ir ginti jūsų interesus dar tvirčiau ir dar ryžtingiau.

Už ryžtingus ir reikalingus

pokyčius Ukmergėje.

Ukmergės žmonių kandidatas Seimo rinkimuose

Kristupas Krivickas

Politinė reklama bus apmokėta iš

Centro partijos-Tautininkų

rinkiminės sąskaitos. Užs. Nr.554

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(4 balsai)

Komentarai  

+9 # Rinkėjas 2020-09-03 10:36
Atrodo reikalinga psichiatro pagalba, žmogus nesupranta kur kandidatuoja ar į seimą, ar į tarybą? Geriau pasakykite ką gero esate nuveikęs rajonui ir Lietuvai? ką planuojate nuveikti????
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # ona 2020-09-03 11:10
o jie paima ir neatsako ? i pateiktus klausimus.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+18 # s 2020-09-03 11:39
kelias į leonpolį gražiai tvarkomas, o kas ten gyvena? link dukstynos kapinių iki vidiškių dviračių takas planuojamas, o kas į tą pusę gyvena? kodėl tik Dudėnas eskaluojamas. čia daug tokių. į statikų kaimą nuo pieninės irgi keliuką kai kas pasitvarkė, bet dar turėjo kaip sakant sąžinės asfalto netiesė. visi kas prie valdžios tvarkosi. apie eifelio, narbuto statybas ir kam žemės priklausė irgi atskira kalba. Ukmergėj apskritai didelė korupcioja ir nieko neveikimas, bet dar keisčiau, kad jų niekas neima, kas beatsitiktų, viskas tyliai gražiai nurimsta. va čia nesuprantama. kažkas turi matyt dar didesnių ryšių ir interesų, kad viską nugesina. dar keistesni žmonės, kurie dar galvoja kad ukmergė gražėja :) ir tyli. ir vėl balsuoja už tuos pačius. giminių kraštas. kaip taip nemylėti savo miesto.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+8 # Judink 2020-09-03 13:55
Sita sabakstyna,svogeriu miesta. FNTT butinai,kratos. Nors bijo kai kas turbut dabar,uzsleps viska,kai pamate kad jus pradejote klibinti! Seniems pirdunams gana siltu kedziu,ir gardzios kavytes.....
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+7 # $$$ 2020-09-03 19:08
Cituojamas Judink:
Sita sabakstyna,svogeriu miesta. FNTT butinai,kratos. Nors bijo kai kas turbut dabar,uzsleps viska,kai pamate kad jus pradejote klibinti! Seniems pirdunams gana siltu kedziu,ir gardzios kavytes.....

Tai veza ir i FNTT, ir i STT ir Gen.prokuratura... - sena istorija. Portfeliukais. Vokiecio slubo cia reikia!
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # Jo, 2020-09-03 21:45
Šlubi vokiečiai dabar deficitas, protezus gerus pradėjo gaminti.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # $$$ 2020-09-05 04:20
Agne - replikuoja! Replika.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+9 # Xxxxx 2020-09-04 11:43
Ka jus padare esat Agne,Krikstaponi.... Nieko! Pasireklamuojat fotkese kai reikia,ir viskas. O siltos kedes seime noreti nedraudziama.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+3 # Rinkejas 2020-09-04 18:29
Dėl poliklinikos, tai tikrai bėda, negalima prisiskambinti, nes yra žmonių, kurie matė, jog registratūroje sėdi ponios, o telefono ragelis nukeltas, uztad niekas ir neprisiskambina.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Ukmergiškis 2020-09-05 12:39
Matyti itin desperatiškos pono Krivicko pastangos pažeminti ir sumenkinti Ukmerges rajoną, paniekinti čia dirbančius ir kuriančius žmones. Nėra nei vieno rajono, kuriame nebūtų problemų, tačiau ir vietos politikai, ir ukmergiškiai, ir vadovai, ir eiliniai darbuotojai - mes visi esame Ukmergės bendruomenė ir turime dirbti ir stengtis sutarti, o ne būti supriešinami kaip dvi atskiros stovyklos - būtent tai daro straipsnių autorius. Save pristatote kaip ukmergiškį, mūsų kraštietį, deja, iš jūsų pasisakymų dvelkia tik neapykanta šiam kraštui...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # zinant 2020-09-05 14:02
kad savivaldybė plauna mūsų sąskaita pinigus, yra nenubaudžiami ,,, taineapykanta jau senai yra. Miestas -lušnynas, žmonės skursta masiškai, tik Savivaldybė ir taryba vis geriau gyvena. Vegais visus mato, tai ir elgesi. Ane agne?
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-3 # Šiaip 2020-09-07 13:45
Cituojamas zinant:
kad savivaldybė plauna mūsų sąskaita pinigus, yra nenubaudžiami ,,, taineapykanta jau senai yra. Miestas -lušnynas, žmonės skursta masiškai, tik Savivaldybė ir taryba vis geriau gyvena. Vegais visus mato, tai ir elgesi. Ane agne?

O iš kur žinai kad plauna? Miestas tvarkomas, o ne lušnynas. Atmerk akis, žmogau.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+4 # $$$ 2020-09-07 18:07
Jis jau senai turejo but sutvarkytas. Zmogau! Abeliai apart Ukmerges nieko nera mate. I ta pacius Sirvintus uzsuk, grazu ziuret, Jonava, Kedainiai, Anyksciai ir t.t. o cia cernobylis.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
-1 # Šiaip 2020-09-08 14:54
Cituojamas $$$:
Jis jau senai turejo but sutvarkytas. Zmogau! Abeliai apart Ukmerges nieko nera mate. I ta pacius Sirvintus uzsuk, grazu ziuret, Jonava, Kedainiai, Anyksciai ir t.t. o cia cernobylis.

Jau tik nekalbėkit apie Širvintus. Viena vieta sutvarkyta ir jau oi oi kaip gražu...Nieko gero. Tarybinių laikų miestas: stotis baisi, namai nerenovuoti ir tt.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+6 # FAKTAS-PROBLEMA 1 2020-09-05 20:40
1. Tai pagal autorių išeina, kad ligoninė neteikia 100 proc. paslaugų, nes vadovas kažkada buvo kažkurios partijos sąraše? Nekalti ir nurodymai iš ministerijos ir Vyriausybės dėl Koronos? O lietus ir elektroninė sveikata?
2. Dėl prisiskambinimo - teisybė, bet ji tinka visai Lietuvai, pabadykit prisiskambinti į kitų klinikų registratūras, na, būna ir pasiseka.
TAIGI, problemą 1 didžiąja dalimi - valstybinė. Na, kadangi mūsų rajonas priklauso valstybei, tai ir problemos dalelę turime.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
+5 # SPRENDIMAS-PROBL.1 2020-09-05 20:53
Citata: "Naujasis vadovas privalo atlikti įstaigos teikiamų paslaugų kokybės auditą ir, atsižvelgęs į gyventojų skundus ir audito metu nustatytus trūkumus, nedelsiant imtis priemonių problemoms išspręsti."
UTOPIJA - naujas vadovas didelėje įmonėje (įstaigoje) produktyviai pradeda dirbti tik po 3-6 mėnesiu, nebent gerai pažilstamas su šios įstaigos veikla.
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata
0 # Bedievis 2020-09-08 18:37
Ateina Mesijas. Visi bus išganyti :lol: Išsišokėlis ...
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų