Į pensiją išlydėtas ilgametis ugniagesys

Į pensiją išlydėtas ugniagesys Alvydas Pakas. Į pensiją išlydėtas ugniagesys Alvydas Pakas.

Daiva ZIMBLIENĖ

Rajono savivaldybės atstovė spaudai

„Man šis darbas patiko, gal todėl tiek ilgai čia ir dirbau. Iki tol buvau vadinamas „turistas“ – darbovietes keičiau kas keletą metų, o čia užsilikau. Šiame darbe kiekviena diena – naujiena. Vienodų gaisrų nebūna. Kaskart vis kitaip“, – sakė beveik tris savo gyvenimo dešimtmečius darbui rajono priešgaisrinėje tarnyboje atidavęs 66-erių metų ukmergiškis Alvydas Pakas.

Gruodžio 31-oji – paskutinė A. Pako darbo diena Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinėje tarnyboje. Ilgametį ugniagesį į pensiją kolegos ir rajono savivaldybės vadovai išlydėjo dėkodami už puikų darbą ir linkėdami daugiau laiko skirti sau ir savo pomėgiams.

Ukmergės rajono savivaldybės meras Rolandas Janickas A. Pakui įteikė padėką už ilgametį ir profesionalų darbą tarnyboje bei asmeninį indėlį, gerinant jos materialinę bazę.

„Alvydas – mėgstamas bendradarbių, pasižymi ne tik puikiu humoro jausmu, bet ir turi geras rankas – sugeba atlikti suvirintojo, šaltkalvio, skardininko ir kitus darbus. Šie jo gebėjimai labai pravertė tuomet, kai negalėdami įsigyti naujų gaisrinių automobilių, gaisrams gesinti pritaikydavome sunkvežimius, ant jų platformų sumontuodami didelės talpos vandens cisternas ir gaisrinę įrangą“, – teigė Ukmergės rajono savivaldybės priešgaisrinės tarnybos direktorius Rimvydas Lukošius.

Jis padėkojo A. Pakui už ilgametį, sąžiningą, nuoširdų darbą, profesionalumą, patirties ir išminties dalijimąsi su kolegomis.

A.Pakas priešgaisrinėje apsaugoje pradėjo dirbti 1992 metais, įsidarbinęs Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Ukmergės priešgaisrinėje gelbėjimo tarnyboje. Po ketverių metų perėjo dirbti į Ukmergės rajono savivaldybei pavaldžią priešgaisrinę tarnybą. Čia darbavosi Senamiesčio, Želvos, Kopūstėlių, Pabaisko ir Šešuolių komandose. Pastaruosius trejus metus – Pabaisko ir Šešuolių komandose.

„Buvo laikai, kai pastatai, tokie, kaip, pavyzdžiui, fermos, degdavo net iki 4 parų, o per dieną tekdavo vykti net į 45 gaisrus“, – prisiminė A. Pakas.

Paklaustas, ką dabar veiks, išėjęs į užtarnautą poilsį, vyras plačiai nusišypsojo ir tarė: „Be darbo nesėdėsiu. Turiu sodą, esu Ukmergės karo istorijos klubo „I-o LDK Didžiojo Etmono pėstininkų regimento“ narys. Tikrai turėsiu, ką veikti.“

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų