Rajono „kišenėje“ – patikslinimai

Metų pradžioje patvirtintame Ukmergės rajono savivaldybės biudžete vėl atsirado patikslinimų.

Neįgaliųjų reikalų departamentas prie Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos mūsų savivaldybei skyrė papildomai 44,88 tūkst. Eur asmeninei pagalbai teikti. Šią funkciją įgyvendina Ukmergės socialinių paslaugų centras.

Pasikeitus įstatyminei bazei rajono biudžeto prognozuojamos pajamos iš gyventojų pajamų mokesčio nuo 24 917 tūkst. Eur padidintos iki 25 528 tūkst. Eur. Papildomi 611 tūkst. Eur bus paskirstyti, atsižvelgiant į biudžeto vykdymą bei atsirandančius būtinus poreikius.

Mūsų savivaldybei skirta 33 637 Eur išlaidoms, susijusioms su mokytojų personalo optimizavimu ir atnaujinimu.

Prioriteto tvarka jos skirtos Užupio pagrindinei mokyklai, kadangi šiemet uždaromas Pabaisko pagrindinio ugdymo skyrius. Biudžete numatytos lėšos mokytojų išeitinėms išmokoms dėl struktūros pertvarkos šiame skyriuje bei mokytojams, kurie sulaukė pensinio amžiaus ir nusprendė palikti darbą. Tam skirta 8,5 tūkst. Eur.

Atsižvelgus į įstaigų prašymus, papildomų lėšų skirta būtinoms įstaigų reikmėms finansuoti. Viena iš jų – lopšelio-darželio ,,Saulutė“ grupės remontas. Tvirtinant biudžetą, šiai įstaigai jau skirta 20 tūkst. Eur vienos grupės remontui, tačiau gautas prašymas skirti lėšų ir antros grupės remontui. Jo reikia, nes lubose ir sienose liko lietaus vandens nubėgimo dėmių, patalpos neatitinka higienos normų ir gaisrinės saugos reikalavimų.

17,8 tūkst. Eur skirta Pabaisko seniūnijos administracinių patalpų remontui, nes į jas numatoma perkelti Vlado Šlaito viešosios bibliotekos Pabaisko skyrių. Šiuo metu bibliotekos skyrius yra buvusioje Pabaisko mokykloje, kur nuo rudens pradės veikti privati ,,Tėkmės“ mokykla. Dar 3,3 tūkst. Eur skirta avarinio seniūnijos kamino remontui.

Atsižvelgiant į Deltuvos seniūno prašymą, 2 tūkst. Eur skirti sklypo Rotautų kaime sutvarkymui. Prieš dvejus metus šis sklypas buvo perimtas. Jame yra apie 50 tonų betoninių plokščių laužo, kurį reikia išgabenti į statybinių atliekų surinkimo aikštelę ir sklypą sutvarkyti.

Ukmergės socialinių paslaugų centre, teikiant dienos socialinės globos ir laikino atokvėpio paslaugas institucijoje, neįgalieji atvežami į įstaigą ir parvežami iš jos namo, be to organizuojamos įvairios išvykos, ekskursijos.

Centras turi du neįgaliesiems vežti pritaikytus automobilius: 2011 metų laidos „Ford Transit“ ir 2019 metų laidos „Ford Transit Custom“. Per dieną vidutiniškai jais pravažiuojama po 220 km – sukama po kaimus ir miestą.

2011 metų „Ford Transit“ būklė, anot ekspertų, labai prasta ir remontuoti netikslinga. Skirta 44 tūkst. automobiliui, pritaikytam neįgaliesiems vežti, įsigyti.

Įgyvendinus viešosios bibliotekos renovaciją, jos salė tapo patrauklia vieta ne tik bibliotekos, bet ir kitų rajono įstaigų veikloms bei renginiams, tad 1,6 tūkst. Eur  skirta salės kėdėms įsigyti.

Atsižvelgiant į ugdymo įstaigų prašymus, skirta lėšų pavėsinių, šildymo sistemų remontui, sporto salės apšvietimo lempų pakeitimui, patalpų remontui, žoliapjovei įsigyti.  Iš viso –  16 tūkst. Eur.

Ukmergės kraštotyros muziejui skirta 35,5 tūkst. Eur.

Mūsų savivaldybei skirti 24 632 Eur vaikams, atvykusiems iš Ukrainos dėl Rusijos pradėto karo, ugdyti. Vaikui, ugdomam pagal ikimokyklinio arba priešmokyklinio ugdymo programą, skiriama 124 Eur, o pagal bendrojo ugdymo programą – 176 Eur per mėnesį. Lėšos paskirstytos įstaigoms už gegužės ir birželio mėnesius, atsižvelgiant į vaikų skaičių.

Iš 24 632 Eur skirta: lopšeliui-darželiui ,,Eglutė“ – 620 Eur,  ,,Nykštukas“ – 620 Eur, ,,Saulutė“ – 496 Eur, ,,Vaikystė“ – 868 Eur, ,,Žiogelis“ – 372 Eur. Pinigai panaudoti darbo užmokesčiui.

Kiti pinigai skirti mokykloms:  Antano Smetonos gimnazijai – 3 872 Eur, Taujėnų gimnazijai – 4 264 Eur, Senamiesčio progimnazijai – 7392 Eur, Dukstynos pagrindinei mokyklai – 3 520 Eur, ,,Šilo“ progimnazijai – 828  Eur, Pašilės progimnazijai – 124 Eur, Užupio pagrindinei mokyklai – 1 532 Eur, Želvos gimnazijai – 124 Eur. Beveik visi šie pinigai taip pat skirti darbo užmokesčiui.

Veprių seniūnė pateikė prašymą iš sutaupyto darbo užmokesčio dėl darbuotojų ligos vasario–birželio mėnesiais leisti įsigyti traktoriui priedus ir padargus. Prašymas patenkintas – skirti 7 tūkst. Eur. 

14 066 Eur skirta kompensacijoms už būsto suteikimą užsieniečiams, pasitraukusiems iš Ukrainos dėl Rusijos federacijos karinių veiksmų Ukrainoje ir 281 Eur kompensacijų administravimui.

Kasmet Miesto šventės ir Angelų sargų mugės metu surenkamos Vietinės rinkliavos lėšos yra naudojamos šių renginių patirtoms išlaidoms apmokėti, tad miesto seniūnija 2 547 Eur už leidimus prekiauti Miesto šventėje pervedė į Ukmergės kultūros centro sąskaitą.

Patikslintas biudžetas patvirtintas savivaldybės tarybos posėdyje.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

+2 # tikslintojas 2022-07-12 18:52
1.2. padidinti kitas tikslines dotacijas ir lėšas iš valstybės biudžeto 83,859 tūkst. Eur ir vietoj ,,1642,144“ įrašyti ,,1795,515“; Po tokio patikslinimo kitoj taryboj vel tikslins
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų