Li­na SUKACKIENĖ

 

Kiek­vie­na nau­jų me­tų die­na at­ne­ša ko­kią nors nau­jie­ną ar prog­no­zę. Vi­si ta­da ją ap­ta­ri­nė­ja, dis­ku­tuo­ja.

Vals­ty­bės ly­gio nau­jie­na – gau­sus pre­ten­den­tų į LR Sei­mo na­rius skai­čius. Ir ne tik uk­mer­giš­kių, bet ir šiaip la­bai spal­vin­gų as­me­ny­bių. Ir dis­ku­tuo­ja da­bar Lie­tu­va – ką gi pa­si­rinks uk­mer­giš­kiai?

Aš ma­nau, kad pa­si­rinks. Juk svar­bu at­ei­ti bal­suo­ti, kad rin­ki­mai ap­skri­tai įvyk­tų. Svar­bu de­le­guo­ti į Sei­mą as­me­ny­bę, ku­ri my­li mū­sų kraš­tą, ku­ri pa­si­ren­gu­si dirb­ti šios že­mės žmo­nėms, o ne sa­vo as­me­ni­niam rei­tin­gui.

O pa­dė­ti šiam kraš­tui rei­kia. Jau vien tai, kad ra­jo­no val­dan­čio­ji dau­gu­ma yra opo­zi­ci­jo­je vals­ty­bės val­dan­čiai dau­gu­mai, rei­ka­lin­gas la­bai at­sa­kin­gas ir iš­ma­nus ra­jo­no pa­siun­ti­nys Vil­niu­je. Juk in­teg­ruo­ta­me vals­ty­bės val­dy­me sa­vi­val­da ne­spren­džia di­džių­jų gy­ve­ni­mo klau­si­mų.

Nors, reiš­kiant pa­gar­bą ra­jo­no ta­ry­bai, rei­kia pa­mi­nė­ti, kad vie­nas jos bu­vęs na­rys jau dir­ba Sei­me. Kuo grįš jo mei­lė Uk­mer­gei, ne­ru­kus, ma­nau, ma­ty­si­me.

Ra­jo­no ly­gio nau­jie­na – teis­mo pa­sta­to is­to­ri­ja. Mus pa­sie­kian­čios ži­nios ab­sur­diš­kos. Svei­ka­tos spe­cia­lis­tų pa­ta­ri­mai „iš­pur­ty­ti“ by­las lai­ke at­ro­do ne vi­sai so­li­džiai.

Teis­mas – tai vals­ty­bės ins­ti­tu­ci­ja. Ji tu­ri dirb­ti kas­dien ir nuo­la­tos. Dar­buo­to­jai ne­ži­nio­je, jiems nie­kas nie­ko ne­ga­li aiš­kiai ir tiks­liai pa­sa­ky­ti. Vis­kas ti­ria­ma. Gy­ven­ti ko­lek­ty­vi­niu lau­ki­mu – ne pa­ti ma­lo­niau­sia si­tu­a­ci­ja. O klau­si­mų daug ir dėl dir­ban­čių­jų svei­ka­tos, ir dėl ben­dros ins­ti­tu­ci­jos būk­lės.

Gy­ve­na­me su­lauk­da­mi įvai­rių ko­men­ta­rų ir prog­no­zių, ver­ti­ni­mų ir nuo­mo­nių at­ei­nan­čių me­tų te­ma. Juk ne vis vie­na, koks bus ra­jo­no me­tų biu­dže­tas, ko­kia bus elek­tros, du­jų, dy­ze­li­no kai­na. Kiek­vie­no mū­sų as­me­ni­nio biu­dže­to prog­no­zės la­bai pri­klau­so nuo mi­nė­tų įkai­nių...

O die­na vis il­gyn. Nors žie­ma dar vis neap­si­spren­džia dėl šal­čio ir snie­go, nors ak­li­na tam­sa kas­nakt su­kaus­to mies­tą, jau gy­ve­na­me lau­ki­mu.

Lau­ki­mu – švie­sos ir tei­sin­gu­mo, vil­ti­mi – ge­res­nio gy­ve­ni­mo ir ar­ti­mų­jų mei­lės.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų