Policijos šuo į būdą kraustysis tik pavasarį

Po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­te ne­tru­kus dar­buo­sis nau­jas pa­rei­gū­nas – vo­kie­čių avi­ga­nis Aras. Sep­ty­nių mė­ne­sių bū­si­ma­sis po­li­ci­jos dar­buo­to­jas dar tik mo­ko­si sa­vo ama­to pa­slap­čių.  Šią šal­tą žie­mą jis gy­ve­na ki­no­lo­go Ar­ka­di­jaus Go­lo­va­ten­ko na­muo­se.

 

Li­gi­ta JUODVALKIENĖ

 

Ge­di­mi­no Ne­mu­nai­čio nuotr. Ar­ka­di­jus Go­lo­va­ten­ko sa­ko, kad Aras kol kas vi­sai ne­pik­tas – pa­si­žy­mi mei­lu­mu ir jud­ru­mu.

Uk­mer­gės po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­to Kri­mi­na­li­nės po­li­ci­jos vy­res­ny­sis po­sti­nis A. Go­lo­va­ten­ko po­li­ci­jos šu­nis dre­suo­ja aš­tuo­ne­rius me­tus. Aras – ket­vir­ta­sis jo dre­suo­ja­mas pa­rei­gū­nų pa­gal­bi­nin­kas. Tik­ra­sis vilk­šu­nio var­das, už­ra­šy­tas jo do­ku­men­tuo­se, – Gro­gas, ta­čiau, pa­sak ki­no­lo­go, kiek­vie­nas šei­mi­nin­kas sa­vo šu­nį ga­li pa­va­din­ti sau mie­les­niu var­du. Po­li­ci­nin­kams prie šir­dies bu­vo trum­pes­nis, grei­čiau iš­ta­ria­mas var­das.

Šiuo me­tu Aras gy­ve­na A. Go­lo­va­ten­ko na­muo­se, o į po­li­ci­jos ko­mi­sa­ria­tą kar­tu su ki­no­lo­gu kas ry­tą va­žiuo­ja kaip į dar­bą. Lau­ke esan­čia­me ap­tva­re jau­nam šu­niui žie­mą bū­tų ne py­ra­gai. Be to, ki­no­lo­gas ma­no, kad šuo tu­ri kuo dau­giau ben­drau­ti su sa­vo dre­suo­to­ju.

Anot pa­šne­ko­vo, Arui ne­sve­ti­mos vi­sos to­kio am­žiaus šu­niu­kui bū­din­gos sa­vy­bės. Jis pa­si­žy­mi pa­aug­liš­ku jud­ru­mu ir smal­su­mu. Ki­no­lo­go na­muo­se ap­si­gy­ve­nus au­gin­ti­niui, na­miš­kiams te­ko pri­si­tai­ky­ti prie ma­žo­jo ke­tur­ko­jo dik­tuo­ja­mų są­ly­gų. Ant pa­lan­gių au­gan­čios gė­lės, ko­ri­do­riu­je pa­lik­ti ba­tai ke­lia di­de­lį Aro su­si­do­mė­ji­mą. „Va­zo­ną jau ne vie­ną nu­ver­tęs yra. Di­des­nių nuos­to­lių ne­pa­ty­rė­me tik to­dėl, kad ba­tus nuo jo la­bai sle­pia­me“, – sa­ko Ar­ka­di­jus.

Vi­sa lai­mė, kad vir­tu­vė­je ne­va­gi­liau­ja, šei­mos na­rių be pie­tų ne­pa­lie­ka. Iš sa­vo var­di­nio du­be­nė­lio, ku­ris Arui bu­vo „įteik­tas“ Po­li­ci­jos die­nos pro­ga, su ape­ti­tu šlamš­čia ne tik sau­suo­lius, bet ir šu­nims skir­tus kon­ser­vus. Per me­tus po­li­ci­nin­kų pa­gal­bi­nin­kas su­ėda be­veik 150 ki­log­ra­mų šu­nų mais­to bei 200 ki­log­ra­mų sub­pro­duk­tų. Tar­ny­bi­nio šuns die­nos „pie­tūs“ kai­nuo­ja apie tris li­tus. Ta­čiau ypač Aras lau­kia mais­to li­ku­čių nuo sa­vo dre­suo­to­jo sta­lo, ku­rie jo­kia pi­ni­gi­ne iš­raiš­ka ne­ver­ti­na­mi.

Ki­no­lo­gas Arą mo­ko ben­dro pa­klus­nu­mo. Tai pa­grin­das, ku­rį kiek­vie­nas, ne tik tar­ny­bi­nis, šuo tu­ri įsi­sa­vin­ti prieš pra­dė­da­mas mo­ky­tis su­dė­tin­ges­nių da­ly­kų. Vė­liau pa­mo­kos sun­kės – Aras mo­ky­sis sek­ti nu­si­kal­tė­lio pė­do­mis, jo ieš­ko­ti, su­lai­ky­ti, sau­go­ti, kad ne­pa­bėg­tų, kol at­sku­bės po­li­ci­nin­kai.

Ne­re­tai prie šių pa­grin­di­nių tar­ny­bi­nių „pa­rei­gų“ dar pri­si­de­da ir pa­pil­do­ma spe­cia­li­za­ci­ja – ne­gy­vų žmo­nių, sprog­me­nų, nar­ko­ti­kų pa­ieš­ka.

Uk­mer­giš­kis glau­džius ry­šius pa­lai­ko su Lie­tu­vos po­li­ci­jos ki­no­lo­gi­jos cen­tro spe­cia­lis­tais. Kar­tu su dre­suo­ja­mu šu­ni­mi mo­ko­si at­lik­ti jų pa­tei­kia­mas už­duo­tis, o re­zul­ta­tai pa­tik­ri­na­mi ates­ta­ci­jos me­tu. Pa­sak Ar­ka­di­jaus, jei ne­iš­pil­dy­si ates­ta­ci­jos už­duo­čių, ke­tur­ko­jį „pa­rei­gū­ną“ ga­li ir nu­ra­šy­ti.

Vos ke­lių mė­ne­sių Arą iš Lie­tu­vos po­li­ci­jos ki­no­lo­gi­jos cen­tro Uk­mer­gės pa­rei­gū­nai įsi­gi­jo rug­sė­jo mė­ne­sį. Nau­jo šuns po­li­ci­nin­kams pri­rei­kė, kai ne­lai­min­go at­si­ti­ki­mo me­tu bu­vo nu­šau­tas vie­nin­te­lis ko­mi­sa­ria­tui pri­klau­san­tis šuo – 7 me­tų vo­kie­čių avi­ga­nė Nai­da.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų