Grįžta legendinis festivalis „Rockmergė“: suburs ryškiausias žvaigždes

„Rokas yra klasika“, – sako garsus atlikėjas, grupės „Requiem“ lyderis ukmergiškis Tomas Krivickas-Psichas. Rokenrolo gerbėjams jis pranešė ilgai lauktą žinią – liepos 19–22 d. su trenksmu sugrįžta muzikos festivalis „Rockmergė“, rašo 15min.lt. Jis vyks Ukmergės rajone, Šventupėje. 

Pirmasis tokio tipo festivalis Lietuvoje ir Baltijos šalyse buvo surengtas dar 1995-aisiais. „Reikia tai atkurti ir atgaivinti. Dabar susirinko nauja ir sena kartos, pradėjome organizuoti festivalį“, – sakė atlikėjas.

„Requiem“ lyderis pabrėžė, kad rokenrolas gal ir nebeturi tokio didelio gerbėjų rato, tačiau jis virto klasika, kurios klausyti yra visuomet malonu: „Rokenrolas, be abejo, nusilpęs prieš naujas kryptis ir muziką, bet jis įgijo naują statusą – rokas tapo klasika. O klasika yra amžina, jos gerbėjų yra visada. Ir po šimto metų žmonės klausosi klasikos.“

„Rockmergės“ festivalio idėjinis vadas Kasparas Ramonas, rašo portalas, neslepia džiaugsmo, kad šis festivalis grįžta į Ukmergę. Vis dėlto jo organizavimas, sako vyras, pareikalavo nemažai pastangų ir nervų.

„Būna dienų, kai nieko nebenori, atsitrenki tarsi į sieną ir galvoji, kodėl? Atrodo, kad tau vienam to reikia... Visi mėgsta patarti, pasiūlyti, kaip daryti geriau. Atsiranda ir tų, kurie pažada, bet pažadų netęsi ir pamiršta savo kalbas, tačiau kažkuriuo metu vis tiek nugali emocijos ir geri dalykai. Labai geras jausmas, kai kažką duodi kitiems žmonėms, o jie tai įvertina ir pradeda jaustis geriau. Būti šio festivalio dalimi yra neatsiejama tobulėjimo dalis. Tu išmoksti daug naujų dalykų, sužinai tai, apie ką anksčiau net nepagalvojai. Tu net turi nuspėti ateitį – bus 999 palapinės ar tūkstantis?“ – juokėsi jis.

Pasak K. Ramono, svarbu, kad žmonės mylėtų roko muziką, taip pat mylėtų ir gamtą. Nebijotų nakvoti palapinėse ar zvimbiančio uodo: „Čia tikrai bus ką veikti ir jaunoms šeimoms su mažais vaikais, netrūks pramogų. O tiems, kuriems roko muzika artima, tikrai sujaudins širdį – daug grupių atsikurs po ilgo laiko ir gros būtent šio festivalio proga“, – džiaugėsi jis.

Rokenrolo gerbėjai liepos 19–22 d. linksminsis gamtos apsuptyje, ant Šventosios upės kranto įsikūrusiame „River Camp“ kempinge (Vidiškių seniūnija, Šventupė, Ukmergės r., 83 km nuo Vilniaus).

Kempingo „River camp“ teritorijoje yra lauko tinklinio ir badmintono aikštelės, vaikų žaidimų aikštelė, batutas, galima išsinuomoti baidares ir plaustus arba mėgautis paplūdimiu prie upės.

Muzikos festivalis „Rockmergė“ suburs daug gyvos muzikos gerbėjams žinomų scenos žvaigždžių: grupes BIX, „Rebelheart“, „Arbata“, „Makchu Pikchu“, „TurboReanimacija“, taip pat dainuos Gytis Ambrazevičius ir grupė, Bjelle, „Wolfsome“, „Weekends“.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(1 balsas)

Komentarai  

0 # jejeje 2019-07-04 11:14
je je pavarysim roko
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų