Pastatą pardavė viešame aukcione

Kauno gatvėje 66 esantis savivaldybei priklausęs pastatas, savivaldybės dokumentuose įvardintas kaip mokyklėlė, turi naują savininką – praėjusių metų pabaigoje vykusiame viešame aukcione pastatą įsigijo privatus asmuo. Mokyklėlę įsigijęs asmuo šiuo metu iš Lietuvos išvykęs, tad kokiems tikslams jis panaudos pirkinį, kol kas neaišku. 

 

Gedimino Nemunaičio nuotr. Lig šiol nuomotas namas turi naują šeimininką.


 

Aukcione pastatas (mokyklėlė), šalia esantis garažas ir šiam objektui priskirtas 0,1952 ha žemės sklypas parduotas už pradinę 97 200 litų kainą.

Tokia suma avarinės būklės namą ir nemažą sklypą šalia įvertino nepriklausomi turto vertintojai.

Rajono savivaldybės Apskaitos skyriaus vyriausiosios specialistės Astos Mištautės teigimu, savivaldybė vertinimą atliko gavusi vieno privataus asmens prašymą. Žmogus planavo pirkti pastatą, tačiau atlikus vertinimą ir pranešus apie tai, persigalvojo ir aukcione nedalyvavo.

Pasak A. Mištautės, susiklosčius tokiai situacijai sunku buvo tikėtis, kad taip greitai atsiras kitas pirkėjas. Tačiau jis atsirado ir buvo vienintelis, panoręs aukcione įsigyti šį nekilnojamąjį turtą.

Kultūros vertybė

Tačiau statinį įsigijęs asmuo turės nemažų įsipareigojimų.

Kaip pasakojo Kultūros paveldo departamento Vilniaus teritorinio padalinio vyriausioji valstybinė inspektorė Loreta Bukoveckienė, minėtas pastatas yra įrašytas į kultūros vertybių registrą.

Tokį statusą turinčių statinių Ukmergėje nėra labai daug – apie 30. Jų savininkai griauti ar savavališkai rekonstruoti jokiu būdu negali. Kultūros paveldo departamente jie privalo pasitikslinti, ką konkrečiai pastate privalu išsaugoti. Šiuo atveju greičiausiai – stogo formą, prieangį, langus.

Pasak L. Bukoveckienės, kita vertus, ir pats Ukmergės senamiestis yra saugotinas, tad visas statybas privalu derinti, o jei dar statinys įtrauktas į vertybių registrą – apsauga yra dviguba.

Istoriniai šaltiniai byloja, kad greičiausiai tarpukario laikais Kauno 66 esantis medinis gyvenamasis namas priklausė žymiam to meto Ukmergės apskrities veikėjui Radvilavičiui.

Tarybiniais laikais jis buvo nacionalizuotas, priklausė kariniam komisariatui. Atkūrus nepriklausomybę jis išnuomotas pirmai ir vienintelei Ukmergėje privačiai mokyklėlei. Vėliau pastatą nuomojosi Ukmergės samariečiai, o paskutiniu laiku jame buvo įsikūrusi miesto bendruomenė.

Pardavė ir daugiau

Kauno gatvėje esantis namas – ne vienintelis savivaldybės turtas, praėjusių metų pabaigoje parduotas viešame aukcione.

Apskaitos skyriaus vyriausioji specialistė pasakojo, kad gruodį aukcione parduoti ir kiti objektai.

Kauno g. 16 A esančias administracines patalpas, kuriose anksčiau buvo įsikūrę Žemės ūkio rūmų darbuotojai, aukcione įsigijo šalia šių patalpų šiuo metu veikianti įmonė.

Aukcione taip pat įsigytas garažas Vilniaus gatvėje, netoli katilinės. 

Nepavyko parduoti tik Rečionių buvusio vaikų darželio pastato. Aukcionas jam skelbtas antrą kartą, kaina mažinta, tačiau objektu vis tiek niekas nesidomėjo.

Vilma NEMUNAITIENĖ

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų