Piktinosi dėl nereguliaraus išmokų mokėjimo

Romualdas kreipėsi į redakciją norėdamas sužinoti, kokia yra išmokų mokėjimo tvarka.

Negalią turintis vyras pasakojo, kad iki šiol „Sodros“ išmoka jam buvo mokama kiekvieno mėnesio 21 d., pinigus pervedant į jo banko sąskaitą. Apie atliktą pavedimą ir gautas įplaukas visuomet gaudavo banko pranešimą žinute – šią paslaugą vyras yra užsisakęs. Taigi iki šiol jis manęs, kad 21-oji mėnesio diena yra išmokų diena. Tačiau jau antrą mėnesį iš eilės atėjus šiai dienai pinigų negavo. Banko pranešimo nesulaukė. Gavo tik kitą dieną – 22-ąją.

„Kas per savivalė? Jau antrą kartą. Apie tai, kad pinigai bus išmokėti vėliau, negavau jokio rašto, jokio pranešimo,  – piktinosi Romualdas. – Gal man tų pinigų šiandien reikia. Gal aš, žinodamas, kad man šią dieną priklauso pinigai, esu iš anksto susitaręs kažką pirkti, sumokėti ar atiduoti skolą.“ 

Bandęs susisiekti telefonu, tačiau nepavyko prisiskambinti. „Vis uždeda tą pačią plokštelę: „Visi konsultantai užimti. Prašome palaukti.“ Laukiau gal 10 minučių, bet taip ir nesulaukiau“, – sakė ukmergiškis.

Pasakojo, kad jo pensininkei mamai išmokos mokamos grynaisiais, pinigus atnešant į namus. „Mama taip pat gauna išmokas. Darbuotoja, kaip laikrodis, prisistato kiekvieno mėnesio 10 dieną nuo 11 iki 12 val.“, – gyrė ukmergiškis.

Romualdas sakė norįs žinoti tiksliai, kokiomis dienomis turi būti pervedami pinigai, nes dėl nežinios galįs patekti į keblią situaciją. O šito nelinki nei sau, nei kitiems.

Valstybinio socialinio draudimo fondo (VSDF) valdybos Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Malgožata Kozič informavo, kad „Sodra“ moka pensijas ir kitas išmokas vadovaudamasi tvarkos aprašu. Pagal šį aprašą išmokos, pirmą kartą paskirtos po 2012 m. vasario 29 d., mokamos nuo 20-os iki  26-os mėnesio dienos. Tai galioja ir išmokoms, kurios 2011 m. gruodžio mėnesį arba 2012 m. rugsėjį buvo išmokėtos 27–28 dienomis.

Specialistė įspėjo, kad mokėjimo datos kiekvieną mėnesį „gali nežymiai keistis dėl srautų valdymo ypatybių – bankų ir „Sodros“ programos nebūtų pajėgios apdoroti visų mokėjimų per vieną dieną“.

M.Kozič paaiškino, kad išmokos gavimo data gali keistis dėl poilsio ar šventinių dienų.

Jei nustatyta išmokos pristatymo diena sutampa su poilsio diena – šeštadieniu, išmokos pristatomos gavėjams prieš jį einantį penktadienį. Jei išmokos pristatymo diena sutampa su poilsio diena – sekmadieniu, išmokos pristatomos gavėjams po jo einantį pirmadienį. Jei išmokos pristatymo diena sutampa su oficialios šventės diena, išmokos pristatomos gavėjams prieš tos šventės dieną einančią darbo dieną. Jei nustatyta išmokos pristatymo diena yra paskutinė mėnesio darbo diena, išmokos pristatomos prieš ją einančią darbo dieną.

„Birželio mėnesį 20 d. sutapo su sekmadieniu ir, valdant srautus, 20 dienos išmokos buvo išmokėtos 21 dieną, o 21 dienos išmokos – 22 dieną. Panaši situacija bus ir šių metų rugsėjo bei gruodžio mėnesiais“, – sakė specialistė.

VSDF atstovė informavo, kad mėnesio pradžioje „Sodra“ visuomet skelbia einamojo mėnesio išmokų grafiką. Rugpjūčio mėnesio grafikas jau paskelbtas. Jį galima rasti www.sodra.lt.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Komentarai  

0 # JANIS 2021-09-05 13:18
Žemės ūkio ir pramonės investicijų paslauga
Siekdama padėti daugeliui įmonių, kurios šiuo krizės laikotarpiu nepatenka, mūsų finansų įstaiga norėjo suteikti paramą visoms įmonėms ar privatiems asmenims, kuriems jos reikia.
Mūsų pasiūlymai galioja nuo 10 000 iki 500 000 eurų.
grąžinama su 3% palūkanų norma per metus.
susisiekite el. paštu dėl išsamesnės informacijos
paštas:
arba „Whatsapp“ adresu; 0033 780769892
Atsakyti | Atsakyti cituojant | Citata

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų