Kviečia į amatų šventę

Rugpjūčio 3–4 d. netoli Želvos, Karališkių kaime, vyks amatų šventė.

Vyks kūrybiniai mainai, mugė, amatų pristatymai ir demonstracijos.

Iš savo darbą išmanančių meistrų bus galima išmokti statyti namus iš šiaudų, dirbti su medžiu, žinovai aiškins, kaip kloti akmeninius grindinius, papuošti pamatus, kasti šulinius.

Meistrai rodys, kaip gaminami moliniai puodai.

„Kepsime naminę duoną, gaminsime sūrius, mušime sviestą, velsime vilną, megsime kilimus, ausime audinius ir siūsime drabužius iš lino“, – žada organizatoriai.

Bitininkai pasidalys paslaptimis, kaip su bitelėmis draugauti, kaip gaminti midų ar iš šiaudų statyti avilius.

Bus pristatoma kūryba iš odos, vyks smilkalų, natūralių dezodorantų, aromatinių aliejų dirbtuvės.

Profesorius Rimantas Petrošius su žmona Nijole papasakos apie natūralių ir dirbtinių laukų reikšmę. Bus demonstruojami matavimai su virgulėmis bei kitais prietaisais.

Iš viso atvyksta apie 30 amatininkų iš visos Lietuvos.

Taip pat bus vedami žaidimai vaikams ir suaugusiems, vyks vakaronė prie kaimo ąžuolo su dainomis, pirtelės procedūros, demonstruojama ajurvedinio savimasažo technika.

Kviečiami atvykti amatininkai, žmonės, besidomintys amatais, ir visi, kuriems nesvetimos tradicijos bei darnus ir sveikas gyvenimo būdas.

Šventės pagrindinis tikslas – kūrybiniai mainai, mugė, amatų pristatymai ir demonstracijos bei savaitgalinis poilsis natūralioje gamtoje.

Šventės pradžia rugpjūčio 3 d., šeštadienį, 10 val. ryto.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų