Aptarė greitosios medicininės apagalbos problemas

Lietuvos profesinė sąjunga „Solidarumas“ skelbia apie susitikimą su sveikatos apsaugos ministru, kuriame aptartos greitosios medicininės pagalbos darbuotojų problemos.

Susitikime dalyvavo ir ukmergiškiai – medicinos įstaigų darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ pirmininkė Jolanta Keburienė, greitosios medicininės pagalbos darbuotojų profesinės sąjungos „Solidarumas“ valdybos narė Ingrida Šabanevičienė.

Į susitikimą atvyko sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Seimo nariai Tomas Tomilinas ir Juozas Varžgalys.

Greitosios medicinos pagalbos (GMP) darbuotojus jaudina tai, kad jau daug metų jų ekipažai nėra tinkamai suformuojami ir jose dažniausiai dirba du, o ne trys darbuotojai, kaip to reikalauja įstatymai.

Tai tampa ypač svarbu dabar, kai rajoninėms ligoninėms teikiant vis mažiau sveikatos priežiūros paslaugų tenka vis daugiau pacientų vežti į didmiesčius.

Daug GMP medikų yra vyresnio amžiaus, jiems sunku dirbti šį darbą, o, pavyzdžiui, Latvijoje GMP medikai į pensiją yra išleidžiami anksčiau.

Pažymima, kad GMP vairuotojai dažnai negali padėti medikams, nes neturi paramedikų kvalifikacijos. Mokymai įgyti šią kvalifikaciją brangūs, o valstybė tam lėšų neskiria.

Atkreiptas dėmesys, kad GMP darbuotojų atlyginimai šalies savivaldybėse labai nevienodi.

Susitikime profesinių sąjungų atstovai pritarė sveikatos apsaugos ministro Aurelijaus Verygos pateiktiems pasiūlymams, kaip spręsti problemas.

Sutarta, kad būtina pradėti rengti GMP šakos kolektyvinę sutartį, kuri padėtų pagerinti paslaugų kokybę, suvienodintų darbuotojų atlyginimus visoje Lietuvoje, numatytų lėšų paramedikų mokymams bei ankstesnį darbuotojų išėjimą į pensiją, įtrauktų profesinių sąjungų atstovus į komisijas, sprendžiančias GMP automobilių pirkimą.

UŽ inf.

Griežtai draudžiama "Ukmergės žinių" paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse be sutikimo. Gavus leidimą būtina įdėti aktyvią "Ukmergės žinių" nuorodą ir nurodyti kaip šaltinį.
Įvertinkite šį įrašą
(0 balsai)

Pridėti komentarą

ukzinios.lt pasilieka teisę pašalinti nekultūringus, nesusijusius su tema, įstatymus pažeidžiančius, reklaminius, skatinančius smurtą komentarus. Už komentarus atsako juos parašę skaitytojai. Kurstant smurtą, rasinę, tautinę, religinę bei kitokio pobūdžio neapykantą ar kitaip pažeidžiant LR įstatymus, galite sulaukti atitinkamų tarnybų dėmesio.


Kainoteka

Optima 13 Picerijos salės nuoma

Draugai

Ukmerges kulturos puslapiai

gpm 2011 n 135

Lietuvos valstybe

ukvm

vilkmerge

UKC logo 115x63

Apkeliauk

Tauragės laikraštis

KuoSkiriasi.lt

baidariu aukstaitija

Interneto dienraštis Bernardinai

Vilkmerge

lrytas

delfi

logo srtrf-300x170

Į viršų